• juli 2016
  M D W D V Z Z
  « jun   aug »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Archief

3e Competitie wedstrijd in Utrecht

Na de fantastische wedstrijd in Stiens met een 3e plaats vond op 11 juli de 3e wedstrijd plaats. Rond de Strijkviertelplas ten westen van Utrecht. Een nieuwe locatie na 12 jaar in de binnenstad van Utrecht. Dat de organisatie met zo veel ervaring hier goed aan heeft gedaan is iedereen die aanwezig was het wel mee eens. Een mooi zwem-, fiets- en loopparcours. Ruim opgezet Parc Fermee, genoeg ruimte tussen de startseries en door goed optreden van de jury (bijna) geen gestayer. Leuk koffiestandje, snackkar, muziek etc. Tel daarbij op de eerste zomerse dag en succes gegarandeerd. Een aanrader voor iedereen die volgend jaar een Spint wil doen.

De ingrediënten voor een goede wedstrijd waren dus aanwezig. Melvin liet dit keer verstek gaan i.v.m. voorbereiding op de hele Ironman in Maastricht over 3 weken. Bram kon niet vanwege werk. Antoine was bereid weer te starten en Peter T(auber) maakte het kwartet vol. Een zeer ruime 750 meter (eerder ca 850) werd er gezwommen. Maarten klom als 8e op de kant direct gevolgd door Antoine als 12e, Jord netjes op de 32e plek en de niet zwemmer Peter toch nog als 90e (van de 124 deelnemers). Het fietsparcours bestond uit 2 rondes van 11 km over polderwegen. Goed afgezet en een strenge jury (direct rood) voorkwam stayeren. De andere teams hadden nieuwe sterkere krachten ingezet zodat de tegenstand in vergelijking met de vorige wedstrijd was toegenomen. Antoine fietste als een beest en rukte op van 12 naar 4. Maarten pakte een plaatsje en wisselde als 7e. Jord voelde zich gelukkig een stuk beter dan in Stiens en behield zijn klassering 34e. En tot slot Peter die 27 plaatsen goedmaakte en als 63e wisselde.

Het was warm en dat vergde veel van ieder tijdens het lopen. Maarten maakte zich nog eens kwaad (het ging niet zo lekker als vorige keer) en ging als nummer 4 over de streep. Antoine zat in een beter loopritme en kon met een eindsprint plaats 18 veilig stellen. Jord vocht voor wat hij waard was (48) en Peter maakte nog meer plaatsen goed (55). Iedereen heeft weer meer dan 100% gegeven. Uiteindelijk 5e in het dag klassement,  maar belangrijker opgeschoven van 8 naar 6 in de tussenstand met 1 punt acher op de nummers 4 en 5 en slechts 2 punten op de nummer 3. De nummers 1 en 2, Hellas 4 en Trivana Weesp hebben wel een heel groot gat geslagen en zijn waarschijnlijk niet meer te achterhalen, maar een 3e plek is echt reëel in de laatste 2 wedstrijden van dit seizoen.

teamfoto utrecht

Een trotse “coach” tussen onze toppers Maarten, Antoine, Jord en Peter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: