• juli 2016
  M D W D V Z Z
  « jun   aug »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Archief

Topprestatie in 2e Competitie wedstrijd

Op 25 juni werd de 2e wedstrijd in de 3e Divisie Noord georganiseerd in Stiens (Friesland). Dit keer over de sprint afstand. Bram had aangegeven deze wedstrijd over te slaan en Antoine onze zwemtrainer was bereid zich in de clubkleuren te hijsen. Hij had weliswaar bijna een jaar niet gelopen maar het zwemmen en fietsen zou wel loslopen.

Maarten en Antoine hadden hun reistijd meer dan nodig want halverwege de Afsluitdijk stonden ze met een bult op het rechtervoorwiel die ervoor zorgde dat de auto van Antoine heel erg stuiterde. Het gereedschap paste niet en na een paar mensen bevraagd te hebben was er een man zo vriendelijk om te kijken of hij een kruissleutel had liggen. Met veel pijn, moeite, bloed, zweet- en tranen kwamen de wielbouten los. Met ruim een half uur vertraging konden ze weer verder naar Stiens. Ze hadden al gecommuniceerd met de overige teamleden Jord en Melvin. Deze hadden al ingeschreven en toen zij aankwamen werden ze geholpen met stickers plakken en de tassen wegleggen. Snel naar de zwemstart en ondertussen nog een sanitaire stop, het werd een legendarische race.

Het zwemmen gebeurde tussen de huizen en werd begeleid door duikers, mensen in bootjes en op surfplanken. Maarten kwam als 5e uit het water al snel gevolgd door Antoine (14) Jord (21) en Melvin (26). Het fietsen bleek uiteindelijk om 3 rondjes van ruim 6,5 km te gaan terwijl de kwart en achtste over een fietsronde van ruim 10km reden. Dat schepte verwarring zeker omdat Maarten in de laatste ronde  de leiding nam en gelukkig op tijd naar het Parc Ferme werd gestuurd (zelf onzeker of hij nog een ronde moest fietsen) Antoine en Melvin rukten op tijdens het fietsen resp. 8e en 11e maar Jord had last van kramp en had duidelijk zijn dag niet en wisselde als ca 60e.

Het lopen bestond uit 2 rondjes van 2,6 km. Maarten bouwde zijn voorsprong op nr 2 en 3 uit. Melvin was al opgerukt naar plaats 4 en Antoine had duidelijk te weinig looptraining gedaan en kwam door als 23e. Jord bleef volhouden want het teamresultaat telt (de 3 best geklasseerde) en het je weet tijdens de wedstrijd niet of er straffen uitgedeeld worden, lekke banden, blessures etc zijn. Melvin zette een verschroeiende eindsprint in en kwam gelijk met Maarten over de finish.(de finish boog) Maarten liep echter 2 meter door en passeerde als eerste de tijdregistratiemat. Maarten dus glorieus winnaar voor Melvin, die de snelste looptijd registreerde, en de dag erna fris startte op de halve ICAN. Antoine vocht voor wat hij waard was en finishte als 43e en Jord 62e van de 124 starters.

stiens

Door dit super resultaat mocht IZGS voor het eerst in de geschiedenis naar het podium 3e. In het tussenklassement rukten we met stip op van plaats 16 naar 8 met een goed vooruitzicht op verdere verbetering in de komende wedstrijden. 10 juli weer een sprint in Utrecht. Jullie weten nu hoe het moet. Succes

20160625_132516

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: