• mei 2016
  M D W D V Z Z
  « apr   jun »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Archief

Verslag 1e wedstrijd 3e divisie wedstrijd “de Mirandabad” 24 april

Koud, nat, veel wind en lage temperaturen was de voorspelling voor vandaag, dat daar nog een hagelbui van buitenaardse proporties overheen kwam maakt het niet echt een makkelijk race.

Het nieuwe raceformaat dat je als team moet finishen zorgde van te voren voor flink wat ideeen en gespreksstof. En zelfs wanneer je van te voren een tactisch handboek schrijft konden we vrij snel alles wat we hadden bedacht overboord gooien.

Na wat appen over en weer is er besloten om voor tien uur aanwezig te zijn. Na de aanwijzingen van de zeer vriendelijk verkeersregelaar vinden Jord en ik een parkeerplek terwijl Bram en Melvin reeds zijn gearriveerd. Ik ga gelijk ons inschrijven en krijg redelijk snel onze startnummers. Na al het uitdelen van de gebruikelijke stickers, badmutsen en chips zoeken we onze plekken op in de wisselzone. Gek genoeg staat Jord helemaal aan de andere kant van het fietsenrek. Bram blijkt zijn startband te zijn vergeten en ik ben mijn zwembril vergeten. Bram zijn issue lossen we op met veiligheidsspelden en Bram blijkt gelukkig een reservebril bij zich te hebben. Iedereen maakt zich klaar voor een koude race en we bespreken nog wat details over welke kledingstukken we aantrekken.

Bij het zwembad komen Willem, Jan-Jaap, Marco en Mandy ons aanmoedigen. We krijgen een uitgebreide briefing en wij mogen in baan 4 van start. De tactiek is om tegelijk te starten en Jord en ik zwemmen op kop om zo Melvin en Bram op sleeptouw te nemen. Het lijkt Bram niet mee te zitten en Melvin wacht hem meerdere malen op na het tikje van de baancommandant zetten we de laatste 50 meter sprint in. De hoge kant eruit en direct het pak uit doen. Bram heeft wat hulp nodig en voor hij het weet heeft ie dankzij mij zijn pak op zijn enkels. De eerste wissel gaat vlot en zijn vrij snel met zijn vieren bij de balk. Het noodlot slaat toe…. Bram komt niet in zijn pedalen. De overige drie IZGS leden besluiten om verder te gaan en we rijden Jord zo lang mogelijk uit de wind. Bram zien we nog wel aan de andere kant van de Utrechtsebrug. Na tellen van Mandy blijkt Bram 90 seconden achter ons te zitten. In de laatste ronde gaat het helemaal los met een hagelbui die bij iedereen goed pijn deed. Het wegdek was direct glad en de ledematen ijskoud. WE mogen gelukkig weer naar de wisselzone, maar bij iedereen zijn de tenen en handen koud en de schoenen aandoen is ineens geen makkelijk karwei meer. Terwijl wij ons gaan bewegen naar het loopgedeelte komt Bram de wisselzone binnen en zetten we met z’n drieën koers………

Melvin onze tactische coach geeft mij het signaal dat ik moet gaan lopen en dat hij op Bram wacht. Dit blijkt een goede move te zijn, want vlak bij de finish komen we weer bij elkaar om tegelijk te finishen. Het feit dat ik de finish eerst een kleine honderd meter voorbij liep vergeten we gemakshalve maar even.

Ondanks de zware weersomstandigheden en het slechte fietsparcours hebben we het als team goed gedaan en een mooie prestatie neergezet door als 16e van de 31 teams te eindigen op slechts twee minuten van de top tien.

Maarten

Uitslag Noord (31 teams)

16 IZGS – Haarlem

Melvin Welsink      Z    00:09:52

Bram Couperus      T1   00:01:33

Maarten van Rijn   F    00:36:52

Jord Helderman     T2  00:02:29

L   00:20:07

eindtijd:                        01:10:51

Eén reactie

 1. Gaaf verslag Maarten! Leuke manier van triatlonnen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: