• december 2015
  M D W D V Z Z
  « okt   jan »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Archief

ICAN Amsterdam 28 juni 2015

Zaterdag afgesproken met Ernst om de fietsen te stallen. Ik had geen oppas dus de twee kleintjes van 3 jaar en 1 jaar oud gingen mee. Eerst aanmelden bij het Martin Luther King-park registreren. De auto recht voor de ingang geparkeerd hebben we ons ingeschreven en daarna door naar T1. Hier aangekomen eerst alle stickers geplakt op de helm, fiets en diverse tassen. Vervolgens de fietsen stallen, waar ik vrij snel discussie kreeg met een NTB jury meneer die vroeg; “ Waarom neem je je kinderen dan ook mee?”, waarop Ernst (lichtelijk geïrriteerd) reageerde met; “zijn vrouw werkt”. Uiteindelijk deed zijn vrouw zijn mond snoeren met de opmerking; “ Paul, zo ging dat vroeger ook met onze kinderen!”. De fietsen konden nu eindelijk gestald worden . De tassen ingeleverd en even snel bij het water gekeken.

Race-day: ’s ochtends vroeg haalt Ernst mij op in de Haarlem-Noord. We zijn er klaar voor en gaan vol frisse goede moed richting de Ouderkerkerplas. Hier checken we de bikes en doen er nog wat lucht bij. Trisuits aan, smeren met vaseline en zonnebrand en de diverse  clubgenoten en kennissen spreken. We bewegen ons richting het water om zo te gaan inzwemmen. Als eerst start de elite met daarin ook Albert en direct daarna starten een viertal elite vrouwen. Eerst mogen de Jonkies, want wij zijn ten slotte al de vijftig gepasseerd. Nu mogen de rode badmutsen starten. Ik voorzie direct een probleem en dat is dat ik bij de snellere zwemmens behoor, dus dat betekent dat ik veel mensen moet inhalen. Dit gaat best goed en ik noteer de 11e tijd van de dag. 25 minuten en 52 seconden. Na een Australische tussenstop en via de steiger er weer in gedoken te zijn nog een klein rondje van 400 meter. Snel eruit en al rennend mijn wetsuit naar beneden. Wetsuit in de tas frommelen, helm op en rennen naar mijn cartonnen ros. Hierop gesprongen en in volle galop naar de eerst verzorgingspost om bidons te grijpen. hier aangekomen staan de mensen nog niet klaar. Ik moest zelf helemaal stoppen en kreeg met pijn en moeite een bidon. Nu Rammen. Ik haal er meerdeer in en het gaat voorspoedig ondanks de wind en het slechte wegdek. Eerst twee grote rondes en daarna een kleine ronde. Ik ga als een malle. Ik haal zelf op volle snelheid heel veel OD’ers in en ga boven de veertig mijn laatste ronde in. SHIT ik rij lek. Snel wisselen, nog snel achterom kijken of ik Ernst zie aankomen. Band gewisseled met wat vloeken en tieren  en ik spring er weer op. Tweehonderd meter verder…. BENG!!! klapband. Ik vervloek mijzelf omdat ik denk dat ik niet goed gewisseld heb. Ik begin opnieuw en bij het oppompen klapt mijn tweede reserveband. Ik lig eruit……….. Ik meld mij bij het jurylid af, waarmee ik de dag ervoor notabene nog discussie had of mijn peuter van drie een fiets zou stelen uit T1. Ik vraag ook of er een bezemwagen rijd, want ik moet nog ruim vijftien kilometer naar T2. Hij antwoord negatief op mijn vraag…… Ik ga maar lopen en de tranen biggelen over mijn wangen, ondertussen zijn al mijn clubgenoten al gepasseerd en loop ik blootsvoets richting het eerste punt waarvan ik weet dat daar mensen staan. Ik heb geluk: een dame die net in Amsterdam is komen wonen en haar paard heeft gestald in de buurt van De Ronde Venen is zo vriendelijk te stoppen en bied haar hulp aan. We raken aan de praat en ze blijkt een nieuwe start te maken in Amsterdam. Zij brengt mij terug naar T2 en daar zoek ik mijn tassen op en kleed mijn om. Drink wat water en ga op zoek naar mijn vrouw die heel raar kijkt als ze mij ziet lopen in mijn normale kloffie. Ik krijg een knuffel en we besluiten, maar richting huis te gaan. Better luck next time!

Maarten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: