• oktober 2015
  M D W D V Z Z
  « sep   dec »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Archief

Rondom Haarlem 11-10-2015

Rondom HaarlemDit jaar heeft IZGS met twee teams deelgenomen aan de elfde editie van Rondom Haarlem. Deze lange afstand estafetteloop telt 50km en volgt de fietstocht Rondje Haarlem met enkele kleine afwijkingen. Het evenement wordt altijd in de eerste helft van oktober georganiseerd. Dat is een slimme zet van de organisatie, want in de herfst valt het weer nooit tegen. Het is of gewoon “herfst” – met regen en wind: je verwacht niet anders – of het is een “mooie herfst”.

1445021980279

Hoedanook, de dag van Rondom Haarlem was zonovergoten. In de ochtend was het wel wat koud en er stond een koude bries uit het oogsten. Dat zou – zoals hierboven uitgelegd – geen reden moeten zijn om te zeuren, maar dat deed iedereen wel, want niemand was er echt op gekleed.

In het verleden was start en finish bij de Tetterode sporthal. Dit jaar was dat het clubgebouw van  hockey vereniging HBC bij de ingang van Bleek en Berg van de Kennemer duinen.

Bij aankomst om kwart over acht was het al gezellig druk. Peter Tauber was er. Na verloop van tijd druppelde iedereen binnen en begon rugnummers op te spelden. De – toch tamelijk ingewikkelde – fietsschema’s werden nog eens doorgenomen. In onze groep ging Suzan van start en we spraken af dat we haar fiets thuis zouden laten, Daarna ging iedereen zich naar de start.

Bij mijn fiets aangekomen kon ik mijn fietssleutel niet vinden. Dat kon toch niet waar zijn? Snel terug naar het clubgebouw. Zoeken op de grond. Niets. Ondertussen werd het steeds leger om mij heen. Nog vijf minuten voor de start. Wat moet ik doen? Snel ren ik naar de start waar ik mijn teamleider Japie zie. Snel concluderen we dat ik dan op Suzan’s fiets moet. Zij staat bij de start en gelukkig heeft ze haar sleutel bij zich (en niet met haar spullen aan een teamgenoot meegegeven). Dertig seconden voor het startschot, fiets ik voor de lopers uit naar het punt waar de teamgenoten hun lopers opwachten. Pff, dat is nog net goed gegaan.

1445021965583 1445021963911

Suzan loopt tegen Trudy. Ze lijken aan elkaar gewaagd, maar halverwege moet Trudy Suzan laten gaan. Het gat wordt steeds groter. Bij aankomst op het wisselpunt bij Kraantje Lek – waar dit keer niemand fout loopt! – heeft ons team (IZGS 2) een comfortabele voorsprong. John neemt over van Suzan en Peter neemt over van Trudy. Nico ten Bosch staat aan de kant langs de weg naar Vogelenzang en schreeuwt waar we blijven – het zal als aanmoediging bedoelt zijn. Op het volgende wisselpunt moet ikzelf overnemen. Ernst en ik fietsen alvast vooruit. Bij het wisselpunt in Bennebroek, heb ik me net omgekleed, als Peter alweer opduikt. Die heeft hardgelopen en kennelijk John ingehaald. Met veel kabaal en leedvermaak neemt Maarten over en rent als een bezetene weg (voor de kenners: dat levert hem op Strava een CR op!). Daarna is het wachten op John. Bij aankomst is het duidelijk dat John zichzelf heeft opgeblazen en diep heeft moeten gaan. Onze comfortabele voorsprong is om gezet in een oncomfortabele achterstand van zo’n twee minuten. Ik loop niet echt lekker. Nog wat moe en stijf, maar onder begeleiding van Suzan en Elise – en met aanmoedigingen van Petra onderweg – , loop ik het gat naar Maarten bijna dicht – maar dus net niet helemaal. Uiteraard wrijft Maarten dat er nog eens flink in bij het volgende wisselpunt (Schalkwijk, Meerwijkplas).

1445021968117 1445021977907 1445021979106

Maar goed, de teams liggen weer dicht bij elkaar. Albert loopt in opvallend soepele stijl voorbij Oskar en bij de Zoete Inval, begin Ernst (IZGS 2) wederom met een comfortabele voorsprong op Rody (IZGS 1). Ernst heeft te kampen met de gevolgen van een valpartij met de fiets en is hierdoor minder gewaagd aan Rody als vooraf ingeschat. Bert voegt zich al supporterend bij ons begeleidingsgroepje. Onderweg naar het Wisselpunt Stompetoren, worden we aangemoedigd door andere IZGSsers: Carin, Mark, Sabina en Albert. Bij de overname liggen de teams weer heel dicht bij elkaar!

Japie loopt tegen Peter Anker en weet de voorsprong te vergroten. Hij komt als vierde van alle teams aan op het wisselpunt Wüstelaan, alwaar Elise het overneemt. In de laatste etappe weet zij een voorsprong te behouden ten opzichte van Roos van IZGS 1. Met een voorsprong van ruim dertig seconden komt Elise aan bij Bleek en Berg. Op dat moment zijn we in de veronderstelling dat we het vierde en vijfde team zijn die binnen komen, maar later blijkt dat er tijdens de laatste etappe van Runnersworld iets helemaal moet zijn fout gegaan, want volgens de uitslag hebben we de derde en vierde tijd!

We gaan op de groepsfoto met beide teams bij elkaar en tafelen nog wat na onder het genot van broodjes. Nadat ik mijn rugzakje ondersteboven heb gekeerd, vind ik ook mijn fietssleuteltje weer. Dus ook dat is nog goed gekomen. Het was een topdag!

De uitslagen vind je hier. Het zijn hand geklokte tijden, waardoor er soms misschien een foutje ingeslopen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: