• september 2015
  M D W D V Z Z
  « jul   okt »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Archief

Clubkampioenschap 06-09-2015 Spaarnwoude

Ondanks het wisselvallige weer stond er dit keer een record aantal deelnemers aan de start. 16 mannen en 4 vrouwen durfden de uitdaging aan te gaan en volbrachten allemaal de volledige afstand van 500 meter zwemmen, 22 km fietsen en 5,4 km hardlopen. Daar wordt je ondanks het herfstachtige weer toch vrolijk van:)

Carin kon na 13 opeenvolgende titels definitief niet meer meedoen vanwege een ernstige voetblessure en had om de pijn te verzachten? een familieweekend  op Terschelling gepland. Bram was zo aardig om de zwemboeien op de juiste plek in het water van de Kanobaan te leggen zodat er over een exact juiste afstand gezwommen zou worden. Hij had zijn dochter Sietske meegenomen die voor het eerst een achtste triathlon zou doen als voorbereiding op de komende Bosbaan triathlon . Diana (+ vriend Tim) Suzan en Mike stonden voor het eerst aan de start van de Clubtriathlon evenals Lonneke die na afloop aangaf in het vervolg  mee te komen zwemmen op de trainingen. Na een korte briefing klonk om 9u02 het startsein. Diana en Oscar zonder wetsuit en dat was met een water temperatuur van ca 16-17 graden niet echt aangenaam.

DSC03583DSC03593

Maarten klom na 7m10 als eerste op de kant, gevolgd door Albert T, Jord en Ernst. Diana was als verwacht de 1e zwemster. Sietske die alles schoolslag zwom sloot de rij met 15m00. Kort daarna kwam Albert als eerste door na de 1e fietsronde dus er was sprake van een serieuze “wedstrijd”. Na 4 ronden had Albert zijn voorsprong uitgebouwd tot tweeënhalve minuut op een achtervolgende groep van 3. Melvin had het gat naar Maarten en Ernst dichtgereden en wisselde het snelst en begon als 2e aan het lopen. Op 2 minuten volgde Jord en weer een halve minuut later kwamen Bauke en Bram gelijk aan na het fietsen.

DSC03708

Diana bouwde haar voorsprong tijdens het fietsen gestaag verder uit en begon met een riante voorsprong aan het lopen. Lonneke lag op een mooie 2e plek en Suzan begon als 3e aan het lopen. De dames liepen bijna allemaal hetzelfde tempo zodat dit ook de finishvolgorde was. Roos had misschien nog partij kunnen geven maar moest helaas werken. Diana gefeliciteerd en Carin is blij dat ze eindelijk een opvolgster heeft. Dat geeft de komende jaren wel de druk om je titel te verdedigen. Sietske volharde en volbracht in haar eigen tempo haar eerste 1/8 triathlon en dat met dit weer en toch wel harde wind en iedere ronde met lopen en fietsen een heuvel!

Bij de heren liep Albert tijdens het lopen nog verder uit en won met een voorsprong van bijna 4 minuten.

DSC03936DSC03985

Gefeliciteerd. Melvin liep onbedreigd naar de 2e plek en Maarten hield Ernst continu op 15 sec achterstand. Daarna volgden Bram, Bauke, Willem Jord, Rody, Peter T. Tim hield met een ultieme eindsprint Simon net achter zich. Daarna volgde Erik die met bebloede knie over de finish kwam. Vorige keer was hij onderuit gegaan met fietsen en nu bleek hij in de afdaling tijdens het lopen in volle vaart over een uitstekende tak in de berm gevallen te zijn. Rody legde een mooi verband aan met behulp van verband uit de Auto EHBOkist. Erik is direct na afloop naar de Huisartsenpost geweest en kwam met een schoongemaakte knie en 2 hechtingen thuis. Volgende keer ook extra attentie tijdens het lopen Erik:).

Oscar die gisteren nog geen zin had vanwege het weer (en geen wetsuit denk ik) volgde daarna. Albert D fietste de hele route op zijn Mountainbike net als Mike die de rij sloot. Bert verzorgde zoals gebruikelijk de tijdwaarneming inclusief alle tussentijden (zie onderstaand overzicht).

Uitslag clubkampioenschap 2015

Ook was er aardig wat publieke belangstelling die het tijdens de race gelukkig droog hadden. Marleen heeft weer heel wat foto’s geschoten. Simon en Bauke waren zo aardig om na afloop de boeien weer uit het water te halen.

CAM00204

Aansluitend dronken de meesten nog een bak koffie in Onder de Platanen om een beetje op te warmen na deze herfstachtige editie.

20 deelnemers met dit weer! Ik ben trots op jullie en het is mooi om te zien dat iedereen veel plezier aan dit evenement  beleefd. Iedereen bedankt. Sommigen nog veel succes met de komende wedstrijden. De hele winter lekker doortrainen en op  naar een nog succesvoller 2016.

4 Reacties

 1. Dank voor de organisatie en de snelle verslaglegging. Ik vond het erg leuk! Het clubkampioenschap is zoooo veel mooier als er veel mensen meedoen!

 2. Was een mooie dag met leuk veel deelnemers en ethousiast publiek.

 3. Wat een mooi verslag. En wat een mooi aantal deelnemers! Goed van Diana!! Waardige opvolgster!

 4. Echt een leuke kennismaking met de triathlon bij jullie club, bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: