• april 2015
  M D W D V Z Z
  « mrt   mei »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Archief

Ronde van Noord-Holland 18-04-2015

Na de oproep via de groeps app bleek er veel belangstelling te bestaan om gezamenlijk deel te nemen aan de Ronde van Noord Holland. Vanwege het feit dat sommigen nog een middagprogramma hadden met andere verplichtingen werd er besloten om 7u30 te vertrekken vanuit Alkmaar. Om 7u15 druppelde iedereen het Sportpaleis binnen. Sommigen moesten nog inschrijven of dronken een bak koffie.

sportpaleis Ook Willem was op tijd zodat we exact om 7u30 vertrokken voor de 160 km. De groep bestond uit 8 IZGSers: Maarten, Peter S, Rody, Carin, Willem, Ernst, Bauke, Mark en Arjan Busch. De wind stond dit jaar gunstig, NO kracht 3. Dat betekende de eerste 75 km tegen en dan wind mee tot Oostzaan. Het was nog wel fris zo vroeg en Rody had hier geen rekening mee gehouden (enkel shirt en geen handschoentjes). Via Bergen en de Westfriese Omringdijk ging het richting Schagen. Na 18 km kopwerk van Willem en Rody in opwarmtempo namen Maarten en Arjan de kop over. Het inrijden was voorbij en iedereen moest nu vol aan de bak om bij te blijven in de groep. Zelfs Bauke vond het wel hard gaan en Carin had moeite met de gaatjes dichtrijden na de bochten. Op 40km was er een roep om een plas stop. Ik wist dat 2km verder de eerste stempelpost was in Kolhorn en er werd besloten door te rijden. Hier kregen we naast de stempel ook een Snelle Jelle en kon de blaas geleegd worden.

IMG-20150418-WA0000

Ernst had zijn oude BALK racefiets opgeknapt en dacht dat er iets met zijn remblokjes was en zijn stuur klapperde. Iets met het balhoofd? Er zat ca 1 cm speling op en na een snelle reparatie konden we weer op pad voor het laatste stuk tegenwind naar Medemblik. De hardrijders namen de kopposities in en de rest volgde. Koffie? Nee, het is nog maar 20 km tot Hoorn dus met wind mee een peulenschil.

IMG-20150419-WA0002

Hier was de volgende stempelpost op de Ijsbaan. Nog even op de foto gezet door de DEKAMARKT (foto volgt hoop ik nog) en door naar Oostzaan. (tja Carin nog geen koffie met al die mannen). Bij het passeren van Les Deux Ponts in Oudendijk net na Avenhorn werd er besloten te stoppen voor de welverdiende koffie. Op het zonovergoten terras werd deze genuttigd MET appeltaart met slagroom. Bauke trakteerde omdat hij dit jaar niet mee gaat naar de 3-Ländergiro: Bauke bedankt!

IMG-20150419-WA0004Het was inmiddels een stuk warmer en overtollige kleding werd uitgetrokken. De weg naar Oostzaan werd vervolgd langs de mooie dijk. Het cafe is niet voor niets een stempelpost voor schaatstochten.ronde nh
Peter S zou na Oostzaan afhaken om daarna direct naar Velserbroek te fietsen. Hij besloot om dan nog maar even kopwerk te verrichten. In Oostzaan alleen een stempel gehaald want de koffiestop hadden we inmiddels gehad. Op voor de laatste 45 km. Via de Zaanse Schans en een stuk of 5 stoplichten met wachten in een grotere groep, (de 110 km had zich in Hoorn weer samengevoegd op de route), kon je gelukkig weer een beetje op adem komen:). Via Assendelft op naar de traditionele brugsprint over de A9 bij Heemskerk. Weer een stoplicht. Nog ca 22km te gaan. Bauke had moeite om te volgen maar kon aanhaken in een andere groep. Maarten was niet meer te houden. Hij had zeker nog energie over na het vele kopwerk dat hij al gedaan had. Mark reed nog een keer het gat dicht en Rody kon als enige nog bij Maarten aanhaken. Ze hadden “een stoplicht voorsprong” en we zouden ze pas weer zien bij de finish. Ernst begon net een beetje warm te draaien en verrichte de laatste 18km al het kopwerk later vergezeld door een verbazingwekkend sterke Carin. Die twee komen pas na een uurtje of 5 op stoom.
Pas de allerlaatste 2 km viel de groep op de smalle wegen uit elkaar. Het was op….maar mag het na 160km knallen. Netto 5u20 minuten is toch 30km gemiddeld! Bij de finish in Alkmaar zagen we Rody als eerste die gewoon uit het wiel gereden werd door Maarten. Hij was 3 minuten eerder binnen. Ca 3 minuten later kwamen Bauke en Willem binnen. Willem had zich laten afzakken om Bauke het laatste stuk te vergezellen. Bij het inleveren van de stempelkaart kregen we dit keer wederom een tegel maar nu met een mooie spreuk
CAM00190
Carin kreeg als dame nog een mooie roos. Op het terras deden Willem en Bauke zich tegoed aan een lekkere Hamburger (= 13 paaseitjes toch Willem)
IMG-20150419-WA0000IMG-20150419-WA0003
We dronken nog een lekker biertje en toen zagen we Paul R die de 110km had gereden. Later bleken ook Eric D (die 7u30 te vroeg vond vanwege een feestje) vanuit Oostzaan en Gesina en John S de 110 km gereden te hebben. Met minimaal 12 leden aan de start is het niet verwonderlijk dat het zwemmen afgelopen vrijdag en zaterdag minder bezocht was.
Samengevat een prachtige tocht onder ideale omstandigheden en een mooi gezicht zo’n lichtblauw-oranje pelotonnetje over Noord-Hollands wegen. Volgend jaar weer?

Mark

2 Reacties

 1. Goed gedaan jongens en dame! Het is waarachtig een snelle editie!

 2. Mooie tocht, gezellige groep en leuk verslag Mark!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: