• december 2014
  M D W D V Z Z
  « nov   jan »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

IZGS voor Serious Request actie 3

Of we mee wilden doen met een fietstocht met Friezen die 3 dagen gaan fietsen voor Serious Request.

‘Doen we’. Peter Slingerland, Mark van Rossum en ondergetekende namen de uitnodiging aan van Arjan Busch (bekend onder de Ardennengangers). Arjan kende een van de initiators, vandaar.

3 dagen fietsen, midden in de winter, was weer wat anders.

Dat was dus doortrainen in kou, wind en regen. Mark en ik hebben op een paar zondagen rondjes van 90 a 100 km. gefietst. Hierdoor wisten we wat voor kleding we zouden moeten dragen bij lage temperaturen.

Vrijdag 19 december was het zover. 4.30u ging de wekker. 5.30 was ik bij Mark. Margaret bracht ons weg naar Heerenveen. Daar eerst ontbijt

fff carin ontbijt

en daarna weggeschoten door de lokale wethouder na een Friese Haka. (De oorlogsdans bekend van Nieuw-zeelandse rugbyers)

2 politiemotoren en 6 verkeersleiders op motor voorop, auto van organisatie daarachter, 52 fietsers, auto met mecaniciens, busje voor fietsen en een grote touringcar. Oftewel een heuse karavaan! Elk kruispunt werd afgezet, tegenliggers werden de kant ingestuurd. Alsof we de koninklijke familie waren! Dat is lekker fietsen. Vooral met vaste voorrijders. We hoefden nooit de kop te nemen. Toen we vertrokken regende het, de eerste stop was in Emmeloord. Koffie en een cheque. Na een half uur en een fotomoment weer door. Nu was het droog! Het heeft daarna tijdens het fietsen gelukkig niet meer geregend. De hele dag hadden we windkracht 6 (schuin) tegen.

fff karavaan 2 fff karavaanfff windvaan

Via Kampen naar Nunspeet, waar we ontvangen werden door Shimano, waar een lekkere lunch op ons stond te wachten. Daar kregen we allemaal lampensetjes, voor als we later op de dag in het donker zouden rijden.

Tijdens het fietsen veel mensen gesproken. Het tempo was zodanig dat je gemakkelijk een gesprek kon aanknopen. Daar vandaan via Amersfoort naar Soest, naar de Stayokay aldaar. We hadden toen 147km. gefietst. De kamerindeling was door de leiding ingedeeld… Lag ik met drie mannen op een kamer! Ik mocht wel mooi als eerste onder de douche 🙂

’s Avonds kregen we een warme maaltijd aangeboden door de hockeyclub uit Amersfoort.  De kok/beheerder was een goede oude bekende van mij. Een jeugdvriend van mijn man Hans!! Wat een toeval!

Daarna was er door ene Peter een quiz  georganiseerd. Groepjes waren ingedeeld, dus leerde je mekaar wat beter kennen. Het was onwijs grappig. Gezellig hoor die Friezen.

Na een prima ontbijtje op pad naar Soesterduinen waar we werden toegesproken door de loco-burgemeester en waar we een vette cheque in ontvangst namen. Daar vandaan naar Utrecht waar we om en onder de Dom hebben gefietst, naar Grand Velo op de Stadhuisbrug voor een fotomoment. Daar komt volgend jaar de start van de Tour.

fff dom fff utrecht

 

Hierna het vervolg van de 2e etappe, naar Rotterdam. Alle kruispunten werden weer afgezet! Eerst naar de Kuip, waar we Fred Rutte en Giovanni van Bronkhorst(!) ontmoetten, waardoor we even de Kuip in mochten! Je beleeft wat! Niet allean kippenvel door de kou hoor!

fff kuip

Daarna over de Erasmusbrug! Via de Coolsingel naar de Blaak, naar de kubuswoningen van Rotterdam, waarin onze volgende Stayokay  zich bevond. We kregen een maaltje aangeboden door een verzorgingstehuis. Lekkere stamppotten. Gulle mensen daar! Wijntjes en biertjes werden geschonken. Het werd een gezellige boel. Pier nam plaats achter de piano… Dat een eetzaal van een verzorgingstehuis zó gezellig kon zijn!

Daarna nog ff naar de kroeg, een Belgisch biertje gescoord! En daarna nog een laatste biertje in de bar van de Stayokay. Naar bed!

6(!) persoonskamers! En er snurkten er twee! Herriestoppers in!!! Beetje benauwd daar. Warm en een airco die het niet deed. Er kon geen raam open. Gekke kubuswoningen!

fff kubus haka

Na weer een goed ontbijtje en een dag-briefing weer een mooie karavaan opgesteld voor de laatste etappe. Via de Coolsingel; ‘tramrails!!!!!!’  , naar Den Haag. Via Delft, door (een voor ons afgezette) Koningstunnel, naar Noordwijk voor een tussenstop. Hier weer een heerlijke lunch gekregen en we  moesten we een poosje overbruggen, omdat we om 16.00u pas op het circuit in Zandvoort terecht konden. En met alles wind mee de laatste dag zouden we veel te vroeg arriveren. Meligheid sloeg toe bij vooral Arjan en Erwin. Meezingen met filmpje en dat opnemen….hilarisch!

fff zandvoort

Het circuit was ook weer een belevenis. Met onze blauwe lampjes aan de ventielen, met z’n allen over het circuit. We (lees: ze)  mochten hier ff los! De motoragenten ook. Daar maakte er nog een een schuiver in de grindbak!! Gelukkig blijf hij ongedeerd, alleen een krasje op de motor…

Hiervandaan over de Zeeweg (in het donker, en dus níet over het fietspad) naar de Stayokay in Haarlem. Daar waren enkele familieleden en vrienden die ons toejuichten. Mooi allemaal. ’s Avonds eten in de Boerhaave, (met de luxe touringcar gebracht)waarna enkelen zich in de stad lieten afzetten om het glazen huis te bezoeken. Wij dronken een…. eh enkele biertjes in de Stayokay (blijft een gezellige tent 😉 Daar kwamen de anderen ook alweer snel. Het was een gezellig gebeuren.

De volgende ochtend zijn de Friezen met de bus en Mark, Peter en Carin met de fiets naar de Grote Markt gegaan om het opgehaalde geld in chequevorm naar het glazen huis te brengen. €9150,- ! Top. Veel publiciteit. Op NPO, radio 105 ( interview van Peter S!) en radio NoordHolland geweest! Met z’n allen, nou ja bijna allen, in de chequebox gepropt gezeten! Erg leuk allemaal!

fff 105

En….of we volgend jaar weer mee willen fietsen, van Heerenveen naar Heerlen. Tuurlijk!!! Wat een avontuur!

De olijfolie actie van Peter bracht ca 350 Euro op. Daarnaast nog ruim 600 Euro via donaties.  Een mooi bedrag.

Fijne jaarwisseling allemaal en voor iedereen een sportief en gelukkig 2015!!!!

Carin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: