• november 2014
  M D W D V Z Z
  « okt   dec »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Archief

Verslag Maarten Rondom Haarlem 2014

Uiteraard is het geen wedstrijd, maar fanatiek als ik ben, was ik er al de hele tijd mee bezig. Iedereen een beetje plagen tijdens de zwem en looptraining. Hier en daar een paar loze opmerkingen over het spontaan oplopen van blessures bij een paar goede hardlopers. Toch begon ik als teamleider van team 2 last van samengeknepen billen te krijgen op het moment dat ik hoorde dat er diverse lopers uitvielen en dat daar zeer goede lopers voor terug kwamen. Zoals in team 1, waar Kees en John Collingham invielen. In mijn team viel Antoine uit en kreeg daar Bram voor terug hoewel ik daar huiverig voor was, daar hij net een Ironman in zijn lijf had zitten.

De vooruitzichten kwa weer waren goed. Mijn slaap wat minder, daar ik ’s nachts om drie uur heb staan douchen omdat Noah niet lekker was en over mij heen had gespuugd. Ik schrok wakker om 07:55 en daar ik altijd goed voorbereid ben (al mijn spullen al de dag ervoor gepakt), was ik om 08:16 bij de Tetterode hal. Iedereen had er zin in en we hadden, dankzij Bram, de tactiek aangaande de fietsen al doorgesproken. Daarbij had ik twee dames in het team en vijf kerels die gemiddeld bijna twee meter lang zijn. Dus de dames moesten op eigen fiets. Het enige smetje op de start was dat Oscar bij de de verkeerde hal stond. Hij stond namelijk bij een lege Extran hal. Vlak voor de start kwam hij aan fietsen en ik kon nog net naar hem roepen dat hij naar kraantje lek moest fietsen.

Zoals het een goede teamleider betaamt, ben ik van start gegaan. Ik heb de benen onder mijn lijf vandaan gelopen met als resultaat dat ik zelf bijna over mijn nek ging, maar zelf heb ik nog nooit zo hard gelopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tweede was Sabina die uitstekend heeft gelopen. Ondanks dat ze wat misselijk was en een vervelende teamcaptain (ik) die het advies geeft om de misselijkheid weg te puffen, heeft ze een prachtige tijd neergezet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na Sabine begon John-M aan de langste etappe. John is naar eigen zeggen boven zichzelf uit gestegen. En wat een tempo voor zo’n grote kerel! Ik ben samen met Oscar naar de wisselzone gereden bij de Meerwijkplas. Hier aangekomen zagen we Kees iets eerder finishen dan John. Maar ik had nog een paar troeven achter de hand.

De vierde etappe werd gelopen door Berry van Team 1 en door Oscar van team 2. Na niet al te veel tijd was Berry al bijgehaald en lagen we weer eerste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu op naar De Zoete Inval. Hier stond Elise al klaar voor haar etappe richting Stompetoren. Ruim over de helft werd Elise ingehaald door door Suzan, maar die bleef die hele tijd in het zicht van Elise lopen. Wat een topper!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu kwam het klapstuk van Rondom Haarlem. Nico Schipper en Bram Couperus als laatste twee lopers. In team 1 begon de teamleider, Jan-Jaap, aan de een na laatste etappe, maar deze werd als snel bijgehaald door Nico die als een stoomwals er over heen ging.

Terwijl Nico zich vervolgens naar het laatste wisselpunt  spoede, liep Japie fout waardoor hij minuten later bij Station Santpoort-Noord zou arriveren: zo blijkt maar weer dat je als teamleider goed voorbereid moet zijn en de route van te voren moet verkennen!

Bram stond – in de veronderstelling dat Japie vlak achter Nico zat – inmiddels al klaar voor de laatste etappe en was lichtelijk zenuwachtig omdat hij tegen John Collingham moest lopen. Ik had mij voorgenomen om zelf Bram te begeleiden en dat hebben we geweten. Bram heeft twee seconden harder gelopen dan John Collingham! HELD!

Deze onwijze team-effort heeft er voor gezorgd dat wij als derde totaal eindigden en als eerste van de club.

Mogen de weergoden ons volgend jaar weer zo goed gezind zijn! En nog een tip voor Japie: als je dan toch fout loopt, kun je beter in je eigen voordeel fout lopen en een kortere route nemen!

Mvg,

Maarten

Eén reactie

 1. Leuk stukje Maarten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: