• september 2014
  M D W D V Z Z
  « aug   okt »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Archief

Verslag van Willem Almere 14-09-2014

Pffff, de wekker gaat om 5:10 af en je denkt waarom moet ik nu zonodig meedoen aan een halve triatlon. Maar geen keuze, aankleden en op weg naar Almere. Gelukkig alles de vorige avond al ingepakt en gecheckt en fiets de dag ervoor al ingeleverd, geen haast deze keer.

Het mooie van Almere is dat je heel dicht bij de finish kan parkeren en snel bij de start bent. De spullen weggebracht en met enkele clubgenoten gesproken over de te volgen strategie, eindtijden, het weer, etc. Het valt mij wel op dat er al een flinke wind staat voor ’s ochtends vroeg.

Na de start van het zwemmen neem ik een iets andere route om uit de “wasmachine” te blijven. Ik maak wel wat extra meters, maar blijf de hele wedstrijd uit het gedrang.
Redelijk gemakkelijk kom ik uit het water en duik vervolgens de wisselzone in. Ik voel meteen na de eerste kilometers dat de fietsbenen goed voelen. Ook wanneer iedereen een stuk van 40 km (Almere-Lelystad) met een stevige wind tegen voor de kiezen krijgen, blijf ik deelnemers inhalen en kan op souplesse doorfietsen. Door goed te blijven eten en drinken kan ik na het fietsen nog erg fit aan het lopen beginnen.

Halverwege de eerste ronde zie ik twee IZGS’ers lopen en haal aan het einde van de eerste ronde Maarten en in het begin van de tweede Edo in. Ook weer redelijk makkelijk kan ik een regelmatig tempo doorlopen en wordt door mijn zoon Dennis met een bos bloemen vlak voor de finish opgewacht. Hij trek mij mee en al sprintend
komt ik met hem over de finish in een tijd van 05:16:12.

DSCN5634
Je weet meteen weer waarom je om 05:10 je bed uit moest. Direct na de finish Antoine gefeliciteerd met zijn mooie tijd en even later met Edo, Maarten en John lekker een sateetje met patat gegeten. Gezien de lichte trainingsinspanning en ondanks de 40 km tegenwind toch weer een mooi resultaat, maar 1 goed voornemen: ik ga toch maar weer in het zwembad trainen want ik verlies toch iets teveel tijd met zwemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: