• juni 2014
  M D W D V Z Z
  « mei   jul »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Archief

Eindelijk goed weer in Nieuwkoop (25-05-2014)

We zouden zondag 25 mei met 4 IZGSers aan de start staan van de halve triathlon van Nieuwkoop maar uiteindelijk lagen alleen Peter Tauber en ik achter de startlijn in de Noordeinderplas.
Marco en Berry moeten beide geblesseerd verstek laten gaan. Succes met het hertel mannen!

Om 11:00 uur startte Peter en ik dus met het eerste onderdeel. Deze keer eindelijk is met goed weer. 22 graden een beetje zon en weinig wind. Ideale omstandigheden dus.
Het zwemmen ging bij mij ook lekker. Goed voorin gestart en kon eigenlijk direct vrij zwemmen zonder eerst het gebruikelijke “geknok”. Des te vreemder was het toen ik mijn tijd zag toen ik uit het water kwam. 51 minuten??? Dat kan toch niet. Ik had zo’n 45 verwacht.
Een beetje teleurgesteld stapte ik op de fiets en ben lekker hard vertrokken.
Dat bleek achteraf niet zo slim. Waarschijnlijk toch met het idee de verloren tijd in te halen in combinatie met het mooie weer, heb ik vooral het eerste deel “te” hard gefietst.
Peter

Rody
Na zo’n 50 km moest ik dat bekopen met pijn in de benen waardoor ik niet meer zo hard kon fietsen als daarvoor.
Aangekomen bij de wisselzone zag ik toen al dat een tijd onder de 5 uur niet meer haalbaar was. Dit was toch stiekem het doel zeker met deze perfecte omstandigheden.
Na de fiets-loop wissel ben ik dit onderdeel rustig gestart. De benen voelde al snel weer goed en kon na zo’n 3 km al weer een lekker tempo lopen.
Tijdens mij 3e ronde (we moesten 4 ronde van 5 km lopen) zag ik Peter in eens voor me lopen en dat zag er niet zo snel meer uit. Toen ik bij hem kwam bleek dat hij behoorlijk last had van zijn hamstring. Hardlopen ging eigenlijk niet meer. Omdat hij niet wilde forceren (er komen nog meer wedstrijden tenslotte) moet hij helaas besluiten uit te stappen. Erg jammer.
Toen ik de laatste ronde inging kon ik nog wat versnellen waardoor mijn laatste ronde de snelste was en kwam ik na 5:06 uur toch nog met een tevreden gevoel over de finish.
Een mooi begin van het seizoen. Laat de andere wedstrijden maar komen.
Achteraf werd er meer geklaagd over langzame tijden bij het zwemmen en bleek het zwemparcours waarschijnlijk zo’n 2900 meter te zijn geweest. Toch ook nog goed gezwommen dus.

Rody

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: