• mei 2014
  M D W D V Z Z
  « apr   jun »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Archief

Ardennen weekend 9 t/m 11 mei 2014

Met een kleine vertraging ivm wat andere verplichtingen mijnerzijds (en Mark op de Mont Ventoux) hierbij dan eindelijk het verslag van ons weekend Ardennen. Vol goede moed reed ik naar Nederweert voor het 1e kopje koffie. Daar aangekomen zag ik weinig auto’s met fietsen op de parkeerplaats, had ik wat e-mails gemist in mijn vakantie of was ik te laat? Toch maar even het restaurant ingegaan, normaal hoor je het rumoer van de IZGS Ardennen gangers al ver, maar nu zag ik alleen Nico, Mark, Bram, Leon en Kees aan de koffie met gebak, was ik dan te vroeg dit keer? Nee, wat bleek: door diverse privé omstandigheden, knieproblemen, Moederdag verplichtingen helaas dit keer 6 afmeldingen. Trudy zou middags naar Houffalize rijden, Arjan en Peter S. zouden laat in de avond aankomen, dus totaal dit keer met z’n negenen. Scheelt wel in de kamerverdeling, zo klaar!
Aangekomen in Houffalize moest Mark nog met de huisbazin wat zakelijke verplichtingen regelen, o.a. energiemeters opnemen, uitleg 5 verschillende soorten vuilnisbakken etc,etc…. Hierna konden we dan eindelijk gaan fietsen, Leon en Nico gingen de omgeving verkennen met de mountainbike. Mark, Bram, Kees en ik gingen voor de 1e eerste heuvels rond Houffalize. Na de 1e km’s en een behoorlijk klimmetje kwam ik er al snel achter dat Mark deze keer zeer goed getraind was!? Vorig jaar moest ik een paar keer op hem wachten, helaas was het dit keer andersom! Mede door het matige weer, hielden we het na zo’n 60 km wel voor gezien. Bovendien moest er voor het avondeten nog het één en ander in huis gehaald worden. Pasta stond op het programma, genoeg koolhydraten voor de zware rit van zaterdag voor zowel de mountainbikers en racefietsers! Trudy kwam ook nog net op tijd binnenrennen voor het avondeten . Bijna de hele avond stond in het teken van de weersverwachting, de Nederlandse sites gaven redelijk goed weer, de Belgische weervrouwen/mannen waren wat pessimistischer. Leon en Nico hadden inmiddels heerlijke pasta gemaakt. Hierbij werden verschillende soorten bier en wijn genuttigd en uiteindelijk waren we er allemaal van overtuigd dat het morgen schitterend weer zou worden!! . Peter en Arjan kwamen rond 22.30 ook nog net op tijd voor de avondklok binnen, anders kan je de zware (berg) etappe van zaterdag wel op je buik schrijven natuurlijk!.
Zaterdag
Om 06.00 werden we gewekt door de geur van de gebakken eieren en spek, goed bezig die race-groep!? Uitslapen zat er dit keer niet in voor de mountainbikers….De racefietsers zouden om 07.00 vertrekken voor hun koninginnenrit La Magnifique in omgeving Rochefort. Na de succesvolle rit vorig jaar in Luxemburg was er ook deze keer weer besloten om met een georganiseerde rit mee te doen.
De indeling voor de etappe van vandaag voor de race fietsers:
Arjan en Peter 180 km met 3300 hoogtemeters;
Mark, Bram en Kees 150 km met 2900 hoogtemeters, voor iedereen een goede training voor de Mont Ventoux!!
De mountainbikers (Nico, Leon, Trudy en ik) gingen vroeg op pad om inkopen te doen voor het ontbijt en BBQ voor de avond. Om 08.30 stonden we klaar voor de Spar, helaas in de Ardennen gaan de supermarkten pas om 09.00 open, even een minpuntje! Dan maar rustig kuieren naar de bakker en slager. Na een relaxed en heerlijk ontbijt vertrokken wij (de mountainbikers) voor onze tocht. Leon en Nico hadden de meeste taken vandaag, ze waren de routeplanners en navigators! Leon daarbij ook nog onze huisfotograaf en Nico had de regie over de camera die boven op z’n helm was bevestigd! Aan alles gedacht, complimenten hoor!
Vol goede moed ging ik op pad en was er klaar voor na een winter goed doortrainen met René, Peter, Ron en Mark. De tocht was schitterend vol klimmetjes en afdelingen (Nico nog bedankt voor je tips onderweg, gelukkig werkten m’n remmen prima dit keer!), onderweg stopten we nog voor een paar mooie fotoshots van Leon. Helaas (voor mij dan ) kwamen Trudy en Leon mij redelijk – tot te vaak- voorbij fietsen, wacht maar moet ik toch nog meer trainen komende periode…….
Na een gezellige droge ochtend met goed weer zijn we toe aan een heerlijke versnapering en wel bij het plaatselijke café te Houffalize. Hier waren net nieuwe (Nederlandse) eigenaars. Helaas dus nog geen lunchkaart, het werd een (Nederlandse) tosti met soep, dus de keuze was snel gemaakt! Het smaakte gelukkig prima en vol goede moed (en droog weer?) gingen we weer op pad. Helaas kregen de Belgische meteorologen toch gelijk, veel, nee heel veel regen, maar desondanks een schitterende mountainbiketocht! Wel met 2 kleine valpartijen van Trudy en mij, maar gelukkig deze keer geen ziekenhuisbezoek! Trudy nog bedankt dat ik je regenjack mocht lenen, Leon/Nico bedankt voor jullie adviezen en jullie zijn perfecte routeplanners! Om ong. 17.00 waren we weer terug. We hadden nog genoeg tijd om onze uitgeleefde/uitgewoonde/zwaar beproefde stalen rossen schoon te poetsen voor zondag. Mark, Kees en Bram kwamen ook weer binnen. Aan gelaatsuitdrukking van Kees kon je niet zien dat hij net de 150 km had gefietst?? Wat een conditie zeg! Vol verhalen over de tocht met veel lekke banden van Bram, wegen veel slechter dan vorig jaar in Luxemburg (Kees kon nog net een groot gat ontwijken anders was hij gelanceerd geworden geweest). Maar al met al toch ook weer een geslaagde tocht.
We begonnen ons wel een beetje zorgen te maken om Arjan en Peter. Niet in de laatste plaats omdat zij verantwoordelijk waren voor de geplande overheerlijke BBQ (ik geef het bbq weer een 9 ..:) buiten 12 graden en heel veel regen, moet kunnen!). Inmiddels 18.30 en Arjan en Peter nog niet gearriveerd, waren ze toch de weg kwijt geraakt? Eindelijk daar kwamen ze dan: Arjan had 15 km omgereden omdat hij de bewegwijzering na 180km niet meer goed kon lezen, hij gaf de pijlen de schuld, tja zou kunnen.. (of was er ergens nog een kroeg onderweg?) Ze hadden uiteindelijk maar de bordjes snelweg richting Rochefort gevolgd (zeggen ze)! Na ruim 195 km net te laat voor een versnapering bij de plaatselijke kantine van het eindpunt (zeggen ze). Anyway niet zo vreemd Arjan, die mensen willen ook naar huis om bij moeders de vrouw zich voor te bereiden op het avondeten!
Ondanks het slechte weer was Kees zich buiten aan voorbereiden op de BBQ, oftewel hij was de BBQ op ons aan het voorbereiden. Ook had hij voor ons binnen de openhaard aangestoken. Wat een gouwe vent die Kees en nog zo fit na 150 km fietsen ,wederom heerlijk gegeten, met veel vlees en vis, Trudy had een overheerlijke salade gemaakt, iedereen was weer helemaal vol en voldaan. Om exact 20.30 gingen we met z’n allen naar de 1e etage voor het hoogtepunt van het Ardennen weekend: het Eurovisie songfestival kijken, de bank- en stoel indeling was ook deze keer weer snel voor mekaar!
Met een wijntje en een biertje aan de buis gekluisterd klaar voor de strijd! Over de deelnemers waren de meningen verdeeld. Leon was vooral gek op de Poolse dames die de was aan het doen waren, de Zweedse en Oekraïense deelneemsters waren ook topfavoriet volgens de heren. Trudy hoorde het gelaten aan allemaal!? Tijdens de puntenverdeling liepen de emoties hoog op, Peter kon maar niet begrijpen dat Conchita de Common Linnets voor bleef, het woordje onbegrijpelijk is echt heel vaak voorbij gekomen! Uiteindelijk 2e geworden, super goed gedaan en we hebben ons kostelijk vermaakt! Een klein beetje teleurgesteld gingen we ons “mandje” in om te dromen van een droge en zonnige fietstocht van zondag……..
zondag
Ondanks de emotionele gebeurtenis van de avond ervoor hadden Mark, Trudy en ik ons weer hersteld en waren er weer vroeg uit om het ontbijt te regelen. Nico had al tafel gedekt en koffie gezet, wij naar de bakker om lekkere croissants en brood te scoren voor weer een dag fietsen. Het weer zag het er dit keer redelijk uit, de zon scheen! ook werden er nog wat Moederdag cadeaus gekocht in een poging het thuisfront alsnog blij te maken. Na het stevige ontbijt stond bij de racefietsers het uitfietsen na de zware etappe van gisteren op het programma. Bij de mountainbikers was Kees de nieuwe man in ons midden, zelf werd ik hier niet echt blij van maar bij de 1e redelijke klim kwamen zowel Kees als Leon mij met gemak voorbij fietsen, dus ook wel weer te begrijpen achteraf (hopen maar dat Nico dit niet gefilmd heeft!). Desondanks weer een prachtige tocht, met heel afwisselend weer (regenjack aan, regenjack uit……) . Na 35 km waren we weer terug. De racegroep was inmiddels ook redelijk hersteld van hun inspanningen alleen klaagde ze wel (weer ) over de lekke band van Bram! Na de lunch was iedereen klaar voor de reis huiswaarts. Ondanks het wisselvallige weer een fantastisch sportief weekend!! Het huis en omgeving waren prima, wederom complimenten aan de organisatie (Mark en Nico). Wat mij betreft volgend jaar weer, maar dan met minimaal 15 deelnemers en het percentage dames weer omhoog!!!
Bedankt allemaal.
Paul

PS. Zoals vermeld is er druk gefotografeerd en gefilmd, echter blijkt het heeeeeeeeeel moeilijk om de resultaten te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: