• mei 2014
  M D W D V Z Z
  « apr   jun »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Archief

Ironman 70.3 Mallorca

Samengevat: Géén minpunten, top wedstrijd, “The Place to be”, only credits!!!
Nou jou, dan laat ik de vliegtijden van Transavia buiten beschouwing! Want woensdagochtend om 05:50 u vliegen, betekend toch om 03:30 u opstaan en dan woon ik nog dichtbij Schiphol.
En zondagavond om 22:35 u terugvliegen heeft tot gevolg dat je s’nachts niet voor 03:00u in je bedje ligt!

Maar verder alleen maar positiefs. Je betaalt wat voor een Ironman wedstrijd, maar daar krijg je dan ook wel iets voor terug. De organisatie was uitstekend, alles was goed geregeld en liep gesmeerd. En dan doen er toch zo’n 3500 atleten mee en dat is toch vele malen meer dan bij bijvoorbeeld de Challenge Almere!

Mijn enthousiasme is natuurlijk mede te danken aan de hele entourage. Het eiland brengt je direct in een vakantiesfeer en het weer was subliem. Elke dag een zonnetje en overdag zo’n graad of 25. ’s Avonds een stuk koeler, maar met lange mouwen kon je nog heerlijk buiten zitten.

John Michael Swaab, Ewoud Endlich en ik (Ernst Woerlee) waren de gelukkige deelnemers vanuit onze Triathlon Vereniging. Ewoud en ik hadden onze dames mee en zaten in een ander hotel dan John, maar desondanks wisten we elkaar wel te vinden voor een borrel en een hapje eten.
In de aanloop naar de wedstrijd op zaterdag werd er nog een keer gefietst om een stukje van het parcours te verkennen en gezwommen om toch even de temperatuur van het zeewater te voelen en de wetsuits uit te proberen. Verder was rusten “the magic word”!
Uiteraard en bijna als vanzelfsprekend had ik zelf weer een loopblessure opgelopen tijdens een duurloopje in de voorbereidingen voor deze wedstrijd. Met een ingetapete voet en kuit, voelde het niet aan dat ik de wedstrijd uit zou lopen. Maar…… de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
En zoals Albert Timmers mij nog als tip meegaf: ” Ernst, dan blijft er niets anders over dan alleen nog rusten en slim racen!”.

Zaterdag…..wedstrijddag! Ewoud en ik starten om 08:35 op The Beach van Port de Alcudia in de categorie 50-54. Een kwartier later gaat John M te water bij de grotere groep met veel jongere goden!
De 1900 meter zwemmen gaat lekker en ik vond het bijna jammer om het frisse zeewater te verlaten. Na een lange loop naar en door de wisselzone begint de echte uitdaging: het fietsen door de bergen!
Na zo’n 10 km langs de kust duiken we het binnenland in, waar het al snel met vals plat richting de Col de Femenia gaat. Van 20 tot ruim 35 km is het gewoon pittig omhoog met een gemiddeld klimpercentage van bijna 6%. De afdaling is niet geheel ongevaarlijk vanwege de clusters van haarspeldbochten. Mijn piepende remmen op de carbon velgen doen menig atleet flink schrikken, wat zo zijn voordelen heeft. Daarna is het nog ruim 30 km lekker doortrappen richting de kust voordat de 90 km afgevinkt kan worden!
Na TR2 begint voor mij het spannendste onderdeel, de halve marathon met ingetapete linker poot. Ik gaf mijzelf voor de wedstrijd 5% kans het looponderdeel te volbrengen, maar tot m’n grote opluchting viel de pijn mee. Eerst wat op de zijkant van m’n voet gelopen, daarna wat op de tenen en langzamerhand kwam de ontspanning. Tijdens de eerst ronde kwam ik Ewoud tegen, die naar schatting een kleine 2 km achter mij zat. Ik had het gevoel dat het tot nu toe lekker ging, dus dat moest voor Ewoud ook zo voelen. Dit bleek later ook het geval te zijn. Mijn voet hield stand, de temperaturen liepen op, mijn hartslag langzaamaan ook en Ewoud liep gestaag op mij in. Vooral blijven drinken en het tempo vasthouden! Zo gezegd…..zo gedaan.
Na 5 uur en 10 minuten finish ik en Ewoud meldt zich vrij snel daarna ook aan de finish. Allebei dik tevreden en voldaan gaan we heerlijk afkoelen in de zee. Medaille, T-shirt, drankjes en een buffet maken het leven na de eindstreep nog aangenamer. Ook John komt na 6 uur en 5 minuten met sigaar in de mond genoegzaam aan de eindstreep. Wat was dit een heerlijke wedstrijd!

’s Avonds lekker eten, drinken en op stap! Dit smaakt naar Ironman Mallorca 2015 !!!

Ernst

Eindtijden:
John M: swim 38:42 / bike 3:11:12 / run 2:02:50 / totaal: 6:05:25
Ewoud: swim 33:08 / bike 2:50:57 / run 1:42:05 / totaal: 5:15:48
Ernst: swim 28:38 / bike 2:49:09 / run 1:44:13 / totaal: 5:10:18

fiinsher Mallorca

fiinsher Mallorca 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: