• april 2014
  M D W D V Z Z
  « mrt   mei »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Archief

Ronde van Noord-Holland 2014

Dit jaar een week vroeger dan normaal omdat dit jaar op de laatste zaterdag in april voor het eerst Koningsdag gevierd gaat worden. Waar in voorgaande jaren nog over 110 of 160 km werd meegereden door IZGS’ers, waren er dit jaar veel kandidaten voor de 160 km. Door o.a. “jet-lag”, ik MOET klussen (om geen ruzie in huis te krijgen), Met de Paas gaan we altijd kamperen, niet genoeg getraind of nog andere redenen stonden we uiteindelijk met zijn vieren aan de start. Bram, Mark, Peter Slingerland en zijn fietsmaat Arjan,(de grote initiator van de 3 x Ventoux klim op 1 dag), waar over 4 weken Carin, Bauke, Kees, Peter en Mark zich aan zullen wagen.
Arjan had er zin in en verkoos een “thuisstart” vanuit Haarlem. Om 08u00 hadden we ingeschreven in het Sportpaleis Alkmaar. Na een kop koffie vertrokken we om 8u15 voor de 160 km. Over een nieuwe duidelijk verbeterde route, met minder smalle fietspaden maar bredere rustige (dijk)wegen, reden we via Bergen, Schoorl, Schagen en een lus om Kolhorn richting Medemblik. De wind was ca. kracht 4 NO, redelijk zwak voor deze 42e editie. Dat betekende proberen het wiel van Arjan te houden en veel op het kantje rijden. In Medemblik namen we een 1e korte stop met een Snelle Jelle koek van de organisatie. Vanaf hier zouden we veelal mee- of zijwind krijgen tot de volgende stop/stempelpost in Hoorn. Het was behoorlijk fris en korte mouwen/broek zoals in de voorgaande jaren zat er nog niet in. Na Hoorn richting Avenhorn en daarna niet via Midden-Beemster maar over de dijk en polderwegen via Beets naar Purmerend. De zijwind en het op de kant rijden, continu “jakkeren”, werd me even te veel. Het moet tenslotte wel leuk blijven. Ik liet de groep maar gaan. Het viel me op dat het “sociale waaierrijden” ver te zoeken was. 1 man op kop. nr 2 bijna in de berm en dan 1 groot lint volgers die allemaal even hard moeten trappen. Vroeger werd er nog wel eens midden op de weg gereden zodat nr 2,3,4 en 5 nog uit de wind konden zitten. Nou ja je wordt er sterk van zullen we maar zeggen. In eigen tempo naar ’t Twiske gereden. 120 km zat er op en uiteindelijk maar zo’n 4-5 minuten moeten prijsgeven op de oersterke Arjan en Bram in diens kielzog.
Ronde van NH 2014
Even de bidons gevuld en op voor de laatste 40 km naar Alkmaar. De zon was inmiddels gaan schijnen, dus het thermo shirt kon uit. Wel was ik blij met mijn lange broek en mouwen want echt warm wilde het vandaag niet worden. Door de hele dag door goed te eten en te drinken en de vele trainingstochten in het voorjaar kon ik het hoge tempo ook het laatste stuk blijven volgen. Peter die dit jaar geen afstanden boven de 100km had gereden kreeg na 140 km krampverschijnselen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk. In een recordtijd bereikten we de finish in Alkmaar. 28,9km/u gemiddeld. Hoe ouder hoe gekker? De wind viel mee en stond gunstig dit jaar zullen we maar zeggen. Thuisblijvers. Ook het verdiende biertje na afloop hebben jullie gemist. Volgend jaar geen Paasweekend, dus geen smoesjes of excuses meer maar gewoon meerijden.
Ronde van NH2014
Mark

2 Reacties

 1. Kanjers!
  Volgend jaar ben ik erbij hoor!!!! (Zondag wel 100 gereden, alléén mèt veel wind……, heb ik het een beetje goedgemaakt;)

 2. Ik noteer al vast in agenda!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: