• maart 2014
  M D W D V Z Z
  « dec   apr »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Archief

Rabo Berg toer 29-03-2014

Dit jaar wordt vanwege de nieuwe koningsdag de Ronde van Noord-Holland een week eerder gereden. Niet op de laatste zaterdag van april maar op Paaszaterdag 19 april. Vaak wordt als voorbereiding hierop de Bultentocht vanuit Driebergen gereden die altijd op 2e Paasdag georganiseerd wordt. Daar Carin ook nog eens 2 weken hiervoor lekker op vakantie gaat werd er in de NTFU toerkalender gespeurd naar een andere langere “voorbereidingstocht”. Het werd de Rabo berg toer.
Samen met Bram en Carin vertrokken we 7u30 vanuit Haarlem naar Dodewaard. Nadat we ingeschreven hadden, en de gratis kop koffie naar binnen gewerkt hadden kwam Bram erachter dat hij zijn Cadansmeter miste. Hij reed terug naar de plek waar wede auto geparkeerd hadden en daar lag hij op de grond. Gelukkig maar want nu kon hij in de juiste cadans de heuveltjes bestijgen.
Na 8 kilometer over de dijk langs de Rijn konden we de brug over en direct hierna de Grebbeberg op. Van hieruit ging het via diverse klimmetjes, Italiaanse weg, Lange Juffer, Pietersberg, Emma Pyramide naar de Posbank. Het tempo zat er goed in. de eerst 50 km gingen in 2 uur en toen konden de laatste overbodige kledingstukken in de achterzakken gestopt worden. In korte broek en mouwen werd de weg vervolgd.
Door de zondagochtend trainingen en al enige 80-100 km trainingen in de benen voelden we ons alle drie sterk. Na de stempelpost halverwege gingen we alle heuvels van de andere kant beklimmen. Het fietsen in die prachtige weer zonnetje en weinig wind leek wel een teken om het tempo steeds iets meer op te schroeven. De terugweg ging dan ook aanzienlijk harder en aan het eind hadden we nog energie over. Uiteindelijk na 132 km, 4u56, 1118 hoogtemeters en 26,7km gemiddeld konden we op een prachtige geslaagde dag terugkijken. De tocht was perfect uitgepijld en we zijn niet 1 keer fout gereden. Een aanrader voor volgend jaar.
Bijgaand een link naar wat beelden die met de actioncam vanaf mijn stuur gefilmd zijn. Ik moet zeggen het ziet er soms indrukwekkender en gevaarlijker uit dan dat het in werkelijkheid is.
Carin en Bram, bedankt voor de gezelligheid (en het soms kort wachten na een klim) het kopwerk en natuurlijk de gezelligheid.

Mark

Eén reactie

 1. Leuke rit! Goed voor het zelfvertrouwen! (Had ik ff nodig! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: