• oktober 2013
  M D W D V Z Z
  « sep   dec »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Archief

Rondom Haarlem 13-10-2013

De Grote Lekke Banden Stormloop Rondom Haarlem 2013

Lopers dit jaar sneller dan fietsers

Op zondag 13 oktober deden zeven dappere IZGS-ers mee aan de Rondom Haarlem Estafetteloop. Lees hier het verslag van een estafetteloop die zonnig begon, in het water dreigde te vallen, maar gelukkig toch goed afliep!

Etappe 1 – Carin

Het is geen wedstrijd, die estafetteloop. Nou, zo ervaarde ik het niet hoor!
Ik zal beginnen bij het begin. We waren allemaal keurig op tijd en Bram deelde speldjes en rug eh, ik bedoel buiknummers uit. Het was (nog) droog! Ik mocht deze keer de spits afbijten. Zo’n 24 mensen snelden vóór, naast en vanachter langs me. Gelukkig bleven er nog enkele achter me en heb ik er 1 ingehaald…. Er zat een verrassingslus in het eerste stuk: bij Kraantje Lek rechtsaf, weer linksaf, heuvel op en daarna zandberg af!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het ging goed, volgens iedereen die met de fiets mee reed. Ik
probeerde, mede door alle aanmoedigingen, nog een persoon in te halen, maar toen die mijn adem in zijn nek voelde, maakte ie zich uit de voeten, pffff. Mijn hartslag was in jaren niet zo hoog geweest! Al gauw zaten mijn zeven kilometer erop en mocht ik het stokje overgeven aan Suzan: onze nieuwe (bijna) aanwinst voor de club!

Etappe 2 – Suzan

Dank Carin voor het stokje dat van je overnam. 4,2 kilometer mocht ik ‘m vasthouden. Een afstand die voor mijn doen vrij kort is. Ik besloot alle remmen los te gooien en sprintte Leyduin in. Onder luid gemopper van mijn een aantal concurrenten begon ik in te halen. Het was immer geen wedstrijd ;-). Helemaal groot werd het gat toen ik nog net de spoorweg over kon steken en een aantal medelopers verbijsterd achter de gesloten bomen moest blijven staan. Vol adrenaline rende ik door, om het stokje door te geven aan Bram.

Etappe 3 Bram

… en dan is het mijn beurt. Samen was ik met Trudy naar het wisselpunt voor etappe 3 gereden. Onderweg zagen we dat Bauke een lekke band had, maar er was geen tijd om ons daarmee bezig te houden. Bovendien had Carin de plakspullen. Bij de Linnaeushof even snel de kuitspieren gestrekt (tip van Trudy): dat was wel nodig omdat ik op een kleinere fiets er naartoe was gereden. Spullen overgedaan aan Trudy en toen kwam Suzan er alweer aan.

Meteen als een speer weg – veel te hard natuurlijk – met Kees als coach aan mijn zijde. Kees is ook goed tegen de wind, die tijdens mijn etappe al wat begint aan te trekken. Na een aantal kilometer werd ik zowaar ingehaald door een bekend gezicht: Daan, een van de korte afstandslopers van AV Haarlem die, net als wij, op woensdagavond op de atletiekbaan trainen. Ik denk dat ik er nog wel een kilometer of vijf achter gehangen heb, maar in de laatste kilometers gaat het mis: op een plek waar ik een trap op moet, loop ik per ongeluk achter de begeleidende fietser van mijn medeloper aan en moet dan weer een aantal meters teruglopen. Op dat moment merk ik dat ik toch te hard van start ben gegaan: langzaam loopt hij van mij weg. Bij de Molenplas, weet ik dat ik er bijna ben en pers er nog een soort van versnelling uit. Peter staat al klaar en ik wordt opgevangen door Suzan.

Etappe 4 – Peter

Voordat ik het stokje van Bram kon overnemen was ik al met Suzan naar de Molenplas gefietst. We moesten aardig doorfietsen, want als fietser moest je een stuk omfietsen. Bovendien loopt Bram aardig hard. Maar ruim op tijd sta ik toch klaar bij de Molenplas. Tijdens het wachten op Bram begint het een beetje te spetteren. Nou ja, zolang het niet te hard regent is het niet zo erg, wat waterkoeling is nooit weg. Ik moet wat langer wachten op Bram dan ik had verwacht. Toch wel koud zo met die wind en de regen. Eindelijk komt Bram eraan. Ik neem het stokje over en ga meteen het bruggetje op naar het schelpenpaadje. Het paadje is afgesloten met een valdeur. Gelukkig willen de begeleidende fietsers van de loper voor me er net door en houden die hem voor me open. Kan ik mooi in een keer door naar mijn eerste richtpunt: de loper voor me. Kees komt op de fiets achter me aan. Het is wel mooi lopen hier, tussen de Meerwijkplas en de Ringvaart, maar wel vol met hobbels, kuilen en plassen. Na het schelpenpaadje sluit Carin, die via het normale fietspad kwam, bij ons aan. Ik heb er een aardig tempo in en weet drie man in te halen. Even later word ik helaas weer door iemand ingehaald die met een noodgang langs komt. Bij de busbaan van de Zuidtangent weet ik nog twee lopers in te halen, waaronder de secretaris van AV Haarlem. Grappig genoeg haal ik hem later op de fiets bij de beklimming van het Kopje nog een keer in, als Bauke aan de slotetappe bezig is.

Langs Camping de Liede lopend, zie ik de snelweg al weer voor me. Als ik bij de snelweg naar rechts ga waarschuwt Carin dat er achter me een loper aan komt. Ik weet nog iets te versnellen en zie de Zoete Inval alweer voor me. Trudy is duidelijk te herkennen in haar clubkleding. Ik moet nog even een sprintje trekken om mijn belager achter me te houden. Met een goed gevoel kan ik het stokje aan Trudy overgeven.

Etappe 5 – Trudy

De Zoete Inval werd mijn startpunt. Lekker opgewarmd door een toilet bezoek aldaar (aanrader!), stond ik klaar. Peter kwam duidelijk zichtbaar aansnellen, door zijn mooie clubkleding. Hierdoor kon ik hem het laatste stukje nog even aanmoedigen. We hadden een vliegende wissel! Deze bleek later zo snel gegaan te zijn, dat de wedstrijdleiding onze tijden niet kon klokken. Vol goede moed rende ik de weilanden in. Helaas werd ik al vrij snel ingehaald door een fitte grote atleet die nog even vriendelijk naar me lachte!. Ik herkende hem als vader van een van de hockeyvriendjes van mijn jongste zoon. 😦 Suzan die in dit eerste stukje nog naast mij fietste, begon als een ware coach praten: “Geeft niks, is geen partij voor jou. Die man is veel groter. Je loopt fantastisch, lekker constant!” Dank daarvoor Suzan!

Helaas moest ze achterblijven met een lekke band. De route kende ik uit mijn hoofd,  omdat ik deze vorig jaar met Carin was meegefietst. Door de regen en de harde wind, werden rug en benen kletsnat. Het laatste stuk naar de Stompe Toren kreeg ik helaas knalharde tegenwind. Het voelde als: “leven en overleven!” Ik hoefde niet eens in te ademen, de wind blies recht mijn longen in. Uitgeput gaf ik bij de finish het stokje over aan Kees die er als een haas vandoor ging. Ik werd warm en liefdevol opgevangen door mijn teamgenoot Carin!

Tussendoor- Suzan

Inmiddels regent het pijpenstelen en is er snijdende wind opgekomen. Respect voor ijzeren Trudy die alleen in de stromende regen door het open veld alleen verder moest. Hoe nu verder?  Alleen in wind en stromende regen ergens in de weilanden voor Spaarndam? Opeens drong het tot me door: dit was een test, een heuse ontgroening! Het hele team is al vertrokken, ik moest alleen verder.

Etappe 6 – Kees

Ik (Kees, Route Stompetoren-Station Santpoort Noord) mocht het stokje van Trudy overnemen. Die had het zwaar gehad, dat kon niet anders, want haar laatste stuk was pal tegen de storm in. Ondergetekende mocht dus op pad met een storm in de rug. Sommige  dingen zitten mee, sommige dingen zitten tegen ( het was echt gaan plenzen). Op de Slaperdijk aangekomen zag aan het eind nog wat lopers, te ver dacht ik, maar ja je weet maar nooit. Laten we er maar vol voor gaan, we lagen tenslotte zevende. Dwars door Spaarndam,  Ivonne nog even gedag gezeggen en dan langs het gemaal. Pal storm tegen, gelukkig was Bram er als windscherm.

Vervolgens door de Heksloot en weer verder langs de Slaperdijk, vliegen met de wind in de rug. Aldaar drie concurrenten ingehaald, het was tenslotte geen wedstrijd.

Bauke moest het daarna maar afmaken. Snel omkleden en dan maar kijken of Carin en ik op tijd waren om Bauke te zien finishen.

Etappe 7 – Bauke

Station Santpoort Noord. Ik was half verkleumd en met 2e lekke band die dag bij de laatste wisselzone gekomen.

1375716_673002336072665_1575373999_n

Eigenlijk moest ik best nodig naar het toilet, maar in de verte kwam Kees al aangelopen. Dus dat probleem moest ik maar weer intrekken. Ik trok mijn laatste warme laagje uit en besloot dat de muts op mocht blijven. Nadat Kees met zijn verkleumde handen zijn nummer om me had  geklikt vertrok ik voor de laatste 7,8 km. Ik startte verre van soepel. De kou had al aardig vat op mijn spieren gekregen en liep de eerste twee kilometer stroef. Gelukkig was dat nog ruim voor het Kopje. Anders had ik totaal geparkeerd komen te staan. Ik werd alleen door Peter Anker begeleid. De rest was bezig met lekke banden of overleving om weer bij de start/finish terug te komen. Peter moedigde me aan en ontwaarde in de verte al een tegenstander. Na drie kilometer begon de motor weer een beetje te draaien. In gezelschap van de inmiddels aangesloten Trudy zetten we de jacht op nummer vier in. Bij de start van het Kopje merkte ik dat mijn snelheid veel hoger lag dan mijn voorganger. Ik haalde dan ook snel in. De begeleider probeerde nog een praatje aan te knopen. Daar trapten we natuurlijk niet in. Onderwijl begonnen Trudy en Peter te kraken om mij bij te houden bergop. Nadat we over de top waren vloog ik naar beneden en wist het tempo hoog te houden tot aan de finish.

Snel naar binnen, waar warme koffie en broodjes op ons wachtten. We bleken als derde team !!  http://www.loopgroep03.nl/rondomhaarlem/startrondom.htm

te zijn binnengekomen. Het bronzen team was weer compleet, zelfs een verkleumde en totaal doorweekte Suzan,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

die toch ook op de eindbestemming aankwam en inmiddels lid is geworden.

Het was een helse editie: dus volgend jaar weer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 1393810_673002229406009_1184995874_n 1377328_673002286072670_1056472567_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: