• september 2013
  M D W D V Z Z
  « aug   okt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Archief

“Herfst en materiaal-pech in Almere” Half-Challenge Almere

Herfstachtige omstandigheden, lage temperaturen, veel regenval en soms harde wind typeerde zo ongeveer de eerste Challenge van Almere. Voor mij kwam daar nog de factor materiaal-pech bij, maar dat alles mocht de pret niet drukken!
Genoeg is al geschreven en te lezen geweest over de omstandigheden, dus rest mij de pet af te nemen voor Peter en René, die onder bovenstaande weercondities de hele afstand wisten te volbrengen! Diepe buiging daarvoor!
Nog vijf leden van IZGS finishten op de halve afstand. Ook geen geringe prestatie, want ook zij mochten afzien (alleen wat korter dan!).
Felicitaties voor Ron, die er het langst van mocht genieten. Ook zeker grote complimenten voor first-timers op de “Half Distance” Berry en Louis. Berry kwam in Didam nog uit op de kwart en Louis volbracht in Huizen voor de eerste maal de Olympische afstand. Nu beide dus ruim onder de 6 uur binnen in Challenge Almere.
Ondergetekende kon na materiaal-pech teamgenoot Edo, die na een scherpe tijd op de hele in Almere 2012 besloten had dit jaar de halve te doen, maar net voor blijven!
Na een prettige zwemtijd ( 27m48s) ging het voor mij voortvarend op de fiets, totdat mijn zadel naar voren klapte! Langs het fietspad het gras in om de boel te repareren. En toen viel het boutje in het gras! Vind het maar eens tussen de natte graspollen!?! Met wat speurwerk van twee langslopende joggers kwam het boutje na enige minuten weer te voorschijn, maar het zadel bleek niet meer te stellen te zijn. Na het oponthoud van een kwartiertje heb ik de laatste 35 km uit m’n ritme en op een soort glijbaantje naar Almere-Stad gefietst. Een finish-tijd van 5 uur kon ik nu wel vergeten! Voortaan toch maar goed alle schroefjes checken vóór de wedstrijd!!!
Zadelpech
Maar het kon erger, want ik hoorde later dat sommige mensen meerdere lekke banden gehad hadden. Er stonden ook opvallend veel fietsers onderweg langs het parcours te sleutelen.
Tijdens het afsluitende loop-onderdeel was het koud, nat en dus afzien. Verkleumd maar voldaan kon een ieder na de finish genieten van een warm buffet en douche!
Ik heb mij voor 2014 ingeschreven voor de Ironman 70.3 op Mallorca. Lijkt me toch iets comfortabeler!

Groet, Ernst

Eén reactie

 1. Jonge jonge wat een verhalen allemaal. Respect voor jullie allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: