• september 2013
  M D W D V Z Z
  « aug   okt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Archief

Oude knarren baantje 5 en 6 flikken ‘t.

Zaterdag 14 september 2013 zal ze nog heel lang heugen. Peter (Lucke) en René (Menke) volbrachten de hele van Almere en Ron (Witteman) de halve. Maar wat waren ze brak.
’s-Morgens aan de waterkant was het al duidelijk. Troosteloos weer: regenachtig, bewolkt, killetjes en zeker geen windkracht 3 (zoals ze de avond ervoor nog op teletekst lazen).
Bij de zwemstart (07.30 uur) met 450 long distancers was het weer ouderwets kleunen en overleven. Hadden Peter en René aan het einde van de eerste zwemronde (van 1.9 km) eindelijk wat ruimte, toen voegden zich weer eens 600 halven (met Ron) erbij. Echt kop over kop en kop tegen kop.

Rond 09.00 uur zaten ze alledrie op de fiets. 2 fietsronden van elk 90 km. Ron had mazzel. Hij hoefde er maar 1. Wat waren de mannen optimistisch na de eerste fietsronde. Lekker van Almere richting Lelystad, dan naar Zeewolde, Nijkerk en langs het Gooimeer via Almere Haven terug. Gemiddelden boven de 30 km. En toen sloeg het weer om. Windkracht 7-8 tegen en stortregen. Lekke banden bleven gelukkig uit. Velen hadden dat geluk niet. Waar ze in de eerste fietsronde de laatste 35 km nog met wind schuin in de rug reden, was dit in ronde 2 helemaal over. Pal tegen. De snelheid kwam niet meer boven de 22 km/per uur uit, ook bij “Der Lücke”.

Brak en doorweekt van de fiets en toen aan de slag met 4 looprondes. Ron was toen net gefinished. Hij stond al met medaille, finishershirt en biertje met bockworst langs het parcours. Bemoedigend hoor! De eerste anderhalve ronde ging goed voor de mannen. Toen kwamen de ongemakken (pijntje hier pijntje daar) en dat werd steeds erger. René greep elke verversingspost aan om eens even lekker te wandelen (en te overdenken: in m’n voorbereiding liep ik zo soepeltjes!! How can?). Peter schakelde over op stappentellen. X aantal stappen hardlopen/wandelen. En hij nam een hele lange plaspauze. Alleen de doorkomsten in het stadion zagen d’r strak uit. Daarna was het – zo werkt dat – weer snel over. Een tijd zetten was al lang uit het hoofd gezet. Binnen de tijd finishen was het enige dat telde. En dat gebeurde solide. In tijdnood zijn beiden nooit gekomen. Dat is en blijft een kwestie van ervaring. Peter finishte na 12.30 uur sporten en René deed daar ¾ uur langer over.
Prestaties die bij de mannen pas glans kregen toen ze hoorden dat bijna 25 % (+/- 100) van de deelnemers de eindstreep niet haalden. Drie knarren uit de banen 5 en 6 hielden zich in Almere netjes staande. O ja, Peter werd in z’n leeftijdcategorie (H 60) nr. 3 van Nederland.

Peter

4 Reacties

 1. Wow afzien dus!
  Respect!
  Leuk verslag Peet!

 2. Petje af mannen! Echt een prestatie!!!
  Ik weet hoe de omstandigheden waren.
  Ben blij dat ik slechts “the half distance” deed die dag;-)

 3. Mooi werk!
  Goed te lezen: “biertje met bockwurst” fijn die duitse invloed van challenge.

 4. Knap hoor! Onder die omstandigheden. Respect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: