• september 2013
  M D W D V Z Z
  « aug   okt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Archief

Cologne 226 01-09-2013 en een Nieuw Clubrecord

Succes = (de mogelijkheid die zich voordoet) * (de bereidheid om die te benutten) + (een portie geluk)…Op 1 september bleek deze formule voor mij van toepassing op de triathlon tijdens de Cologne 226.

In de laatste weken voor de wedstrijd tekende zich de mogelijkheid van een mooie wedstrijd zich voor me af. Na een solide prestatie in Eupen op de halve afstand en een tweede plaats op het kwartje van Anna Paulowna bleek de vorm goed te zijn. Ook tekenden spieren zich scherper af en nieuwe aders op mijn benen werden zichtbaar. Tenslotte deelde de Duitse organisatie me de ‘profi-startgruppe’ toe. Dit keer daarom geen zenuwen voor de massastart. Alle seinen stonden dus op groen voor een mooie dag.
Het zwemmen vindt plaats in een roeibaan buiten de stad. Nadat het volkslied is gezongen markeert een daverend vuurwerk het startschot. Direct kruip ik de benen van een groep om energie te sparen. Later blijkt dit de tweede groep in de wedstrijd te zijn. De 250 meter-borden op de wal volgen elkaar snel op en eerder dan verwacht keren we aan het einde van de roebaan. Als ik op de kant klim zie ik dat de klok pas op 56’00 minuten staat. Wow! Zo hard heb ik nog nooit gezwommen in buitenwater.
Het fietsonderdeel bestaat uit een aanloop naar de stad en drie ronden waarbij zeven keer de Rijn wordt overgestoken. De bruggen zijn pittig genoeg om het kleine blad te moeten schakelen. Mijn hartslag is een paar slagen hoger dan gepland. Het tempo gelukkig ook. Na de eerste volle ronde en wat rekenwerk kom ik erachter dat een fietstijd van 4u45’ mogelijk is. Dat is het moment dat mijn gedachten (of beter: dromen) naar een sub-9 uur finish gaan. Maar…na 140 kilometer houd mijn geluk op en sta ik langs de kant met een lekke voorband. Ondanks dat de bandwissel voorspoedig gaat verlies ik naast 13 minuten, ook ritme en moraal.
In het looponderdeel zijn dezelfde bruggen opgenomen. Zes keer maar liefst. Tot 20 kilometer lukt het om iedere kilometer vlak te lopen. Daarna wordt het toch een gevecht met mezelf. Met iedere brug, kilometer en gel komt het einde van het seizoen 2013 dichterbij. Na een marathon van 3u16 kom ik over de finish in een eindtijd van 9u16’22’’. Nog een winter dromen van een tijd onder de negen uur…

Albert
Zwem

Fiets

Loop

3 Reacties

 1. Respect Albert. Prachtige prestatie. Je hebt hiermee ook het club record gebroken. Stond op naam van Robert Beelen 9:28 volgens mij in Almere al heel lang geleden. Als je zo door gaat wordt het een sub-9 volgend jaar. Plannen misschien om je volgend jaar als age grouper je te kwalificeren voor Hawaii?

 2. Wauw Albert! Gefeliciteerd!!

 3. Albert, echt fantastisch gedaan! Een toptijd! En dat met een lekke band! Van harte gefeliciteerd!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: