• augustus 2013
  M D W D V Z Z
  « jul   sep »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Archief

Triathlon Eupen 04-08-2013

Open Belgisch Kampioenschap Halve triathlon – Eupen
Heeft Ironman Nice zes weken geleden alle energie voor het seizoen opgeslurpt of kan ik me opladen voor een vervolg van het 2013-seizoen? Zomaar een vraag die me bezighield in de afgelopen weken. En daarnaast natuurlijk de gebruikelijke dilemma’s kort voor de wedstrijd: koers-of tijdritfiets, hoge of lage velg, wedstrijdschoenen of trainers? Na een parcoursverkenning denk ik dat het met de energie wel goed zit. Ook ben ik tevreden met de materiaalkeuze: koersfiets, hoge velg en gewone loopschoenen.
Op zondagochtend drijf ik samen met zes sportvrienden onder een metershoge stuwdam voor mijn eerste echte test sinds ‘Nice’. Na het startschot zet ik hard aan, zodat ik snel ruim water heb om een mooi tempo te zwemmen. Ik ben vast goed bezig! Als ik uit het water kom hoor ik van de supportcrew dat twee vrienden een minuut voor me het water uit zijn gekomen. Zij hebben geweldig gezwommen en het zijn ook nog eens kanjers op de fiets. Mijn zwemtijd valt tegen. Toch houd ik mezelf voor dat ik fysiek in orde ben en zet vol goede moed de achtervolging in.
Er zijn vier fietsrondes door een prachtig nationaal park waarvan geen meter vlak is. Tegen mijn gewoonte in om rustig te starten geef ik nu vol gas. Ik heb het ambitieuze plan om mijn teammaatjes in een ronde te achterhalen. Nog tijdens de race verbaas ik me over de hoeveelheid energie die zo’n vriendschappelijke challenge kan vrijmaken. Tijdens de eerste doorkomst is er nog steeds een minuut tussen ons. Oef, dat wordt dus nog een ronde volle bak rijden. Bij de tweede doorkomst zie ik dat ik flink dichterbij ben gekomen. Het had niet langer moeten duren. De rest van de wedstrijd rijden we samen uit.
Het looponderdeel laat zich typeren als een crosswedstrijd. Aan de hoeveelheid fietsen in T2 te oordelen is een topklassering in dit veld niet voor me weggelegd. Wat zijn de Belgen collectief sterk! De halve marathon loop ik daarom ‘ontspannen’ uit. Zonder verval of voedingsproblemen kom ik na 4 uur en 23 minuten als 44e over de finish. De wedstrijd is goed verlopen en biedt daarom voldoende vertrouwen om het triathlonseizoen 2013 mooi te beëindigen.

DSC00619

DSC00914

Albert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: