• juni 2013
  M D W D V Z Z
  « mei   jul »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Archief

Nieuwkoop 2 juni 2013

Dit jaar hebben Peter Tauber en ik Nieuwkoop gedaan. Voor mij gold dat ik dit seizoen eigenlijk alleen in juni tijd heb om aan wedstrijden mee te doen en bovendien had ik Nieuwkoop nog nooit gedaan en was eigenlijk wel benieuwd. Voor Peter was dit de eerste wedstrijd sinds lange tijd – vorig seizoen werd verknold door problemen met zijn schouder.
Mijn voorbereiding was redelijk goed dit voorjaar, hoewel ik niet in natuurwater had gezwommen vanwege het koude voorjaar. Van 16 t/m 29 mei zat ik aan boord van een onderzoeksschip in de Barentszee. Twee weken complete rust dus. Ik was eigenlijk wel benieuwd hoe dat zou uitpakken. Peter had ook wel redelijk getraind, maar naar eigen zeggen minder hardloop km’s dan normaal gemaakt.
Het weer zat mee: zonnig, niet warm. Wel een flinke bries. Nadat de watertemperatuur een week voor de wedstrijd nog 13 graden was, was deze volgens de organisatie nu 16.3°. Maar volgens mij hadden ze de metingen met z’n tweeën gedaan: eentje die in het water piest terwijl de ander meet. Bij het te water gaan, was het geklaag om mij heen niet van de lucht: dit water was beslist kouder dan 16°. Het was de eerste 5 minuten wel even wennen. Peter bleef nog zo lang mogelijk op het droge; had niet zo’n behoefte om in te zwemmen.
Maar het moet gezegd: 2.5k zwemmen ging eigenlijk erg lekker. Hup, naar de wissel zone “Hup Bram!” Hé was dat niet Kees?! – en knallen op de fiets (81k). Het eerste rondje van 27k ging als een speer, ondanks de harde wind. Hé, daar staat een toeschouwer in IZGS outfit, met racefiets: het is Kees – onze enige supporter vandaag! Aan het begin van de het tweede rondje merk ik dat het niet meer zo gemakkelijk gaat. Dan komt dat stuk tegen de wind. De snelheid daalt onder de 30. Aan het begin van het derde rondje, is het gebeurd met me: voor mijn gevoel fiets ik gelijk op met de talrijk aanwezige dagjesmensen. Wat ben ik blij als het fietsen heb gehad. Maar dan komt het lopen (20k): al tijdens het eerste rondje overweeg ik uit te stappen, zo zwaar zijn mijn benen en zo moeizaam gaat het. Tegen mijn gewoonte in stop ik bij elke verversingspost om even te drinken, gewoon om mijn benen even rust te gunnen. En zo gaat het de in de komende 3 ronden ook. Mijn doel om binnen de 5 uur te finishen heb ik allang vergeten: het nieuwe doel is om hem uit te lopen. Dat lukt: na ruim 5 uur strompel ik over de finish. Ik heb het nog nooit zo zwaar gehad tijdens een wedstrijd.
Tien minuten later komt Peter of de streep, tevreden over zijn come back. Heeft onder het lopen wel even zijn ene schoen uit en weer aan moeten doen, vanwege een mysterieuze pijn.
Een half uur later kan ik ook weer lachen. Objectief gezien was het toch een mooie dag!

zwemmen wissel fietsen wissel lopen totaal
Bram 0.43’18” 0.06’21” 2.35’21” 0.02’19” 1.42’50” 5.03’47”
Peter 0.52’16” 0.05’48” 2.31’05” 0.02’34” 1.47’34” 5.13’28”

zwemmen nieuwkoop
Bram fietsen Nieuwkoop

Eén reactie

 1. Wat een mooie dag! maar wat een koud water 🙂
  Heel knap van jullie!
  Al weer een beetje bijgekomen?

  Gesina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: