• mei 2013
  M D W D V Z Z
  « apr   jun »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Archief

Part 1: Traincation

Geen overvolle trein, telefoon, koude voeten, e-mail of regen. Deze week is het leven als een prof: eten, slapen, fietsen en over fietsen praten. Na de lange winter (welk voorjaar?) kan ik eindelijk mijn sportspullen inpakken voor een traincation in de Spaanse zon op Mallorca.

Al drie jaar is Odwin Bink de touroperator/voorfietser/mekanieker/soigneur van dienst. In tegenstelling tot de toerboeren die bij Fredje Rompelberg boeken zijn de gasten van Odwin veelal goede amateurs. Deze week vier mannen van teamhekman.nl. Er wordt dus regelmatig gekoerst onderweg. Voor een triathleet is dat de eerste dag even schrikken. De ritmewisseling door het landschap en wanneer de ploeggenoten het bal openen, zorgen voor een stevige trainingsimpuls. Aan de andere kant luisteren de renners onderweg aandachtig naar de visie van een triathleet over zonetraining, materiaal, voeding en herstel.

De routine van de dag begint ’s ochtends in het gemeentezwembad met een zwemtraining van een uur. Is het niet om sneller te gaan zwemmen dan toch zeker als hersteltraining na de vorige dag. Bij thuiskomst snel de fietskleren in want om 1000 uur is het verzamelen voor een fietsrit. Meestal zo’n vier uur. En dan blijkt dat de triathleet toch een vreemde eend in de bijt is: ‘zeg, kunnen we vandaag niet zes uur maken?’. Gelukkig knoopt Odwin de rondes aan elkaar zodat iedereen aan zijn trainingsdoelen toekomt. En als dan na afloop in de fietsenkelder de loopschoenen klaar staan voor de brick-training tonen de renners hun respect. Dat dan weer wel.

Uiteindelijk is het gelukt om deze week goed te trainen. De teller stopt na 6 uur zwemmen, 22 uur fietsen en 2 uur lopen. Vorm kan snel komen (en gaan). Tot nu toe voelt het goed, maar het echte oordeel daarover laat nog een week op zich wachten. Zaterdag 11 mei is de season kick off in de Ironman 70.3 Mallorca. Nog vijf dagen te gaan met heel veel rust….

Part 2: Racecation volgt volgende week.

Albert Timmers.=

2 Reacties

 1. Volgens mij ben je er wel klaar voor, Albert! Als ik je vanavond niet zie op de baan, dan wens ik je alvast succes op Mallorca.

 2. Succes Albert! Ik kijk uit naar je wedstrijdverslag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: