• juli 2012
  M D W D V Z Z
  « jun   aug »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Archief

De halve van Stein 23-6-2012

Vrijdag 22 juni vertrok ik met het gezin richting het zuiden. Ik zou dit weekend meedoen aan de halve triathlon van Stein. Deze stond na een jaar van afwezigheid en 6 x een langere afstand te zijn geweest weer op de kalender.

Vrijdag dus aangekomen in Maasmechelen (ons inmiddels vaste logeer adres) met prachtig weer. Ook zaterdag was het mooi weer. Lekker wat losgelopen en voetballen met de meiden en ook nog even naar Maas Mechelen Village geweest.

Toen kwam de zondag. De dag van de wedstrijd. De voorspellingen waren: Regen, regen regen en regen. Zoals tot nu toe elke wedstrijd deze zomer.

 

Samen met Bram stond ik vanuit onze club aan de start van de mooiste en zwaarste halve triathlon van Nederland.

Om 10 uur klonk het startschot voor de 2 km zwemmen. Twee ronden door de haven van Stein. Het zwemmen ging lekker. Eerste ronde was het druk met 400 atleten door de klein haven van Stein maar de tweede ronde was er meer ruimte.

Toen ik uit het water kwam was het nog droog. Ik twijfelde nog of ik extra kleding aan zou doen maar besloot toch mijn jasje aan te trekken. Nog geen 5 minuten op de fiets of het begon te hozen en dit hielt niet meer op tot ver na de finish. Bram besloot zijn jasje te laten liggen maar kreeg daar dus spijt van.

Het fiets parcours van Stein is zwaar maar mooi. Vier ronden met dus 4 x de Maasberg en de Snijdersberg. Tussendoor door de smalle straten (leek wel een criterium) van Stein en Elsloo. Ik had na het zwemmen een paar minuten voorsprong op Bram en behield deze tijdens het fietsen.

Onderweg werden we hartstochtelijk aangemoedigd door Sabina en kinderen, Eva en Hiske. Respect dat ze in dit honden weer ons zo bleven aanmoedigen.

Na de 96 km fietsen was ik blij dat ik met het lopen kon beginnen. Misschien kreeg ik het een beetje warm. Ook het lopen gaat door het dorp Stein en gaat op en neer. De regen kwam nog steeds met bakken naar beneden. Ik kwam snel in een lekker ritme. Ik kon dit zox92n 15 km volhouden maar toen kwam langzaam de pijn in mijn bovenbenen. Het tempo ging naar beneden en begreep van Sabina dat Bram steeds dichter bij kwam. Zox92n 2 km voor de finish kwam hij dan ook voorbij om 1 minuut voor me te finishen. Hij in 5:38 en ik in 5:39. Knap debuut voor Bram op de halve en dan direct de zwaarste met deze omstandigheden.

Later bleek dat er wel zox92n 100 atleten waren uitgevallen. Hieruit bleek maar weer dat Stein de zwaarste maar ook de mooiste halve triathlon van Nederland is.

Rody

Eén reactie

 1. Mooi verslag Rody! Goh, ik wist het niet een van die 100 uitvallers. 1 minuut is een te verwaarlozen verschil op 5.39! Was wel leuk voor Sabina en de kids dat het verschil zo klein was! Respect voor hun toejuigingen, een hele dag in de regen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: