• juni 2012
  M D W D V Z Z
  « mei   jul »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Archief

Jean Nelissen Classic Vianden (Lux) 09-06-2012

Vorig jaar vatten Mark en ik het plan om dit jaar de La Marmotte gaan fietsen. Deze stond ook op het lijstje van Kees en Peter was ook zo om. In voorbereiding daarop, spraken we wat tochtjes af. Waaronder deze; de J.N.C. Een door de Driebergse Tour Club (DTC) georganiseerde fietstocht.

Een tocht van 220km. met 4500 hoogtemeters. Als je dit kan, moet de Marmotte ook lukken.

Dus vertrokken we met 3 man, 1 vrouw, 4 tassen en 4 fietsen in 1 auto naar Luxemburg. Dit lukte prima. 2 fietsen op het dak en 2 fietsen op de fietsendrager. Super georganiseerd door Mark. Die had dat allemaal al uitgedacht. Het is nl. de bedoeling dat we straks ook zo naar Frankrijk rijden voor deLa Marmotte.

Na een uurtje of 4, met een koffiepauze in Nederweert, kwamen we aan in Vianden. Een pittoresk dorp in Luxemburg, waar de tijd, (wat het appartement betreft, 40 jaar) heeft stilgestaan.

Boodschappen gedaan, inschrijvingen gescand, zodat we de volgende morgen zo weg konden rijden. Een DTC-vrijwilliger praatte ons niet echt moed in door te vertellen hoe zwaar de tocht was en dat de 2e lus van 85km. nog zwaarder was als de hele eerste lus van 135km. bij elkaar. En dat de laatste klim; de Mur de Vianden, nog vxe9xe9l zwaarder was als dela Redoute…..! Ja, je kon na 150km. nog kiezen om de 165 te rijden ipv de 220km.

Nou wij zijn hier om de 220km. te fietsen en daar gaan we voor.

Dus hebben we een flinke pastapot gekookt en zijn we op tijd onze mandjes ingedoken. Want, we zouden om 6.30u al starten. Tja, we wilden eigenlijk ook de voetbal zien.

Het weer was heel goed, alleen een beetje wind, wat vooral boven op de bergen flink was.

En ja hoor, 6.40u sprongen we in het zadel. Kees ging al gauw op kop en na de eerste klim solo verder.xa0 Ik zou bij Mark blijven.

Luxemburg is prachtig. We begonnen met een prachtige klim: Mont St. Nicolas. Tijdens de afdaling voelde ik een onregelmatigheid in mijn achterband… Bij de eerste controlepost bleek dat mijn achterband een slijtageplek had, waar het canvas al doorheen kwam…..xa0 Ik had het geluk dat ik a. nog geen klapband heb gehad,xa0 b. er een fietsenmaker met een stand stond bij de controlepost c. dat Mark er was met zijn portemonnee. Poeh.

Mark en Peter gingen alvast weer door. We zouden mekaar wel weer treffen bij de volgende controlepost. Daarvandaan zijn we allemaal solo doorgegaan. Het wachten boven na de klim, was toch wel fris. En we wilden toch op tijd binnen zijn.

Het was mooi fietsen daar. Het was overal erg rustig. We zijn 1 stoplicht tegen gekomen. En de route was prima gepijld. Er werd gewaarschuwd voor gevaarlijke afdalingen en voor iedere klim stond er een bord met info; hoe de berg heette, hoe lang die was hoe hoog en het stijgingspercentage zowel max. als gemiddeld. Alleen Kees is een keer verkeerd gereden zodat hij de ‘Mur’ al in het begin van de tweede lus heeft gereden ipv aan het eind; beter!

De controleposten waren goed bevoorraad en er werd goed gegeten en gedronken.

Peter had een aantal hoera-momentjes; bij 172km. , zijn langste rit ooit. 180km. ; doen ze in de triatlon, 200km. wanneer doet iemand dat ooit! en de finish natuurlijk.

Na 21 klimmen, daartussen nog veel stukken met een-soort-van-vals-plat, 4500 hoogtemeters, 222km. was daar de finish!xa0 Bij Mark zijn binnenkomst werd zijn shirt herkend; er was daarnet een vrouw met zo’n shirt, en of dat Mark zijn vrouw was 🙂 Nee, nee, dat was zijn trainingsmaatje. Het bleek dat ik de enige vrouw was die de 220km. had gereden…. 😉

We zijn allemaal gefinisht, binnen de tijd en we zijn er heel trots op, want het was best zwaar!

Alleen jammer dat Ned. verloor van de Denen. Maar dat kon onze pret eigenlijk niet echt drukken. We hebben lekkere Hollandse frieten gegeten, en een Luxemburgs biertje in het dorp op een terras gedronken. Half elf ging het licht weer uit.

Het was een geslaagd weekend. Op naar La Marmotte!

xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0 Carin

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: