• april 2012
  M D W D V Z Z
  « mrt   mei »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Archief

Ronde van Noord-Holland zaterdag 21 april; 160km

Al vanaf een week vxf3xf3r de ronde van NH bestudeerde ik dagelijks de buienradar met een meerdaagse prognose. Dan leek het weer droog te worden dan weer nat; wat wordt het nou voor weer? We hadden tweede paasdag een natte Bultentocht gefietst vanaf Driebergen en daar hadden we eigenlijk niet zo’n zin meer in.

Maar goed, je gaat dan toch met hoop….helaas….41 buien hebben we gehad!!!! (toch Mark?:-) Oke, tussen de buien door was het wel ff droog en het was niet echt heel koud.

Om 8.00u sprongen Mark, Kees, Peter S., Arjen (fietsmaat van Peter S.) en ik in het zadel, bij de wielerbaan in Alkmaar. xa0

Daarvandaan fietsten we naar Bergen, Schoorl, via Langedijk en Aartswoud naar Medemblik aan het IJsselmeer. Vervolgens kwamen we door Bovenkarspel, Hoorn, Berkhout, Middenbeemster en Purmerend om eindelijk in Oostzaan in de sporthal koffie te drinken en een broodje te eten. Dat allemaal onder het genot vanxa0 de muzikale klanken van een lokaal Rock en Roll-bandje met ouwe mannen op gitaren. Hierna nog 45 kmen we kwamen via Egmond-binnen weer in Alkmaar terecht. xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0

We hebben de 160 kmfantastisch volbracht. Kees, die nog geen rit boven de 100 km. had gereden, deed veel kopwerk. Ja, Noord Holland is zo mooi, daar kijk je liever naar dan het voorwiel van je voorganger.

Moe, natgeregend en voldaan haalden we onze tegeltjes op, namen een bak koffie (i.p.v. het gebruikelijke biertje) die we buiten in het zonnetje (!) opdronken. De rest van de dag was het prachtig weer….

Weer een goede training voor ons einddoel;xa0La Marmotte

Carin

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: