• augustus 2011
  M D W D V Z Z
  « jul   dec »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

Albert Timmers op de Alpe d'Huez

Keuzes: koers-of tijdritfiets, hoge of lae velgen, een laag kleding of twee, drie misschien wel vier? Dat zijn de fundamentele keuzes voor deelname aan de zesde Alpe d'Huez triathlon. Op 27 juli sta ik namelijk samen met 800 atleten in het Parc Fermee klaar voor de wedstrijd: 2,2 km zwemmen, 115 fietsen en 22 lopen met 3300 hoogtemeters … in beestenweer.

Het zwemmen vindt plaats in het stuwmeer van Vaujany. Volgens de organisatie is het water 17,5 graden: vanzelfsprekend volet het kouder. De collectieve zwemstart is chaotisch met teveel wannabee's (waaronder ikzelf) op de eerste startrij. Gelukkig ga ik tijdens de wedstrijd steeds beter draaien en weet ik als 56e op de kant te klimmen.

Na een verkleedpartij voor vier lagen kleding stap ik op de fiets. Het weer is echt verschrikkelijk: mist, veel regen en 8 graden op hoogte. In de groep waarmee ik aan de Col de Grand Serre begin zitten en Worldcup atletes die volgens hun gewoonte snel van start willen. Ik besluit echter min eigen race te rijden. Al op de tweede klim begin ik daardoor in het veld naar voren te schuiven,. Het fietsonderdeel wordt besloten met een beklimming vna de Alpe d'Huez. Ondanks dat het water figuurlijk tot mijn kniexebn stat is de moraal nog steeds goed. Veel atleten die te hard zin gestart staan opde Alpe geparkeerd. Ik weet hem uiteindelijk in 59m50 te beklimmen en veel plaatsen te winnen.

Het looponderdeel wordt op hoogte afgewerkt en bestaat uit 3 rondes over bergpaden en geaccidenteerde wegen. Na meer dan vijf uur koers heeft het weinig meer het "hard"lopen te maken waardoor ik de 22 km veilig uitloop in 1u36m. De finish passeer ik na 6u45m als 31e overall en als 5e in mijn agegroep. Uiteindelijk weten 724 atleten de finish te halen. Wat een wedstrijd!

P1010403 
DSC03530 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: