• juli 2011
  M D W D V Z Z
  « jun   aug »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Archief

Triathlon Roth

Een jaar geleden besloot ik weer eens een hele triathlon te gaan doen.Ik wilde niet naar Almere maar eens een andere wedstrijd uitzoeken.Dat werd dus de triathlon van Roth in Duitsland.Vanaf oktober ben ik serieus in training gegaan om goed voorbereid aan de start te staan.

 Donderdag 7 juli ben ik samen met  Sabina naar Roth gereden. We wilde namelijk ook wat van de sfeer proeven waar Roth om bekent staat. Het was inderdaad een groot feest in de Duitse stad (inclusief de lange tafels met pullen bier) en dat een week lang.

Vrijdag heb ik me aangemeld en zaterdag was de dag dat je al je spullen moest inleveren. Met 3300 atleten aan de start is dat wat anders dan bij wedstrijden in Nederland. De hele stad Roth x93ademtx94 triathlon en dat een week lang. Prachtig om mee te maken.

Mijn starttijd zondag was 7:20 (de profs gingen al om 6:30). Het beloofde een mooie dag te worden. Zon, windstil en een graad of 26. Heerlijk triathlon weer.Ik kwam na 1:05 al het water uit na de 3,8 km zwemmen. Het zwemmen ging dan ook super. Na een snelle wissel op de fiets gesprongen om 180 km te gaan rijden door het heuvelachtige Duitse land. Stonden de toeschouwers bij de start al rijden dik, dit was niet anders bij het fietsen. Door elk dorp dat je reed stonden alle bewoners aan de kant je aan te moedigen. Toppunt was de Solarerberg. Dit leek wel de doorkomt op Alp dx92Huez tijdens de Tour de France, wat een mensen.

Ook het fietsen ging lekker en ik kwam na 6:53 uur wedstrijd (5:43 fietsen) aan in de tweede wisselzone. Het lopen ging de laatste tijd lekker dus ik hoopte een beetje op een tijd onder de 11 uur.

Ook het lopen ging goed. Het was wel wat warm maar kon een lekker tempo blijven lopen tot zox92n 25 km. Daarna ging toch de snelheid eruit waardoor ik wist dat ik niet meer onder de 11 uur zou finishen. De laatste 2 km loop je door het centrum van Roth tussen een haag van tafels door waarachter de mensen feest vieren en je hartstochtelijk aanmoedigen. Met kippenvel van je kruin tot aan je tenen loop je daarna het stadion in waar nog eens een paar duizend mensen je staan op te wachten. Ik finishte uiteindelijk in 11:08:53

Roth is echt een fantastische wedstrijd. Zowel het aantal toeschouwers langs de kant (het waren er totaal zox92n 150.000!!!) als de organisatie is TOP.

Mocht je nog eens een hele willen doen dan is deze wedstrijd zeker de moeite waard.

Zwemmen: 1:05

Fietsen: 5:43

Lopen 4:13

TOTAAL: 11:08:53

Zwemmen 1 
Fietsen 7 
Solarerberg 
Lopen 7 

2 Reacties

 1. Ook als toeschouwer was dit een super wedstrijd!!!!
  Wat n sfeer. Top.

 2. Ik vind net dit bericht. Leuk!

  Ik ga mij komend jaar aan deze triathlon wagen en kijk er enorm naar uit! Mede door dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: