• mei 2011
  M D W D V Z Z
  « apr   jun »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Archief

Zwemtechniek trainingen

In april hebben twaalf leden van onze club deelgenomen aan twee techniektrainingen in ons eigen Boerhavebad tijdens het uur van de zaterdagochtendtraining. Deze trainingen werden gegeven door Benno Kuipers, trainer bij het Nationaal Zweminstituut Amsterdam en deelnemer aan de Olympische Spelen in 1996 en 2000.
Deze trainingen waren gericht op verbetering van de borstcrawltechniek. Bijzonder leuk en leerzaam! Tijdens de eerste training stonden de houding en stroomlijning in het water en de beenbeweging centraal; de tweede training stond volledig in het teken van de armbeweging. Het is jullie vast niet ontgaan; de IZGS-leden die deelnamen gaan nu nog gestroomlijnder en wellicht zelfs sneller door het water!

Een tipje van de sluier uit de vele aanwijzingen van Benno:

 • houd je hoofd in lijn met je nek en kijk naar beneden,
 • span je buikspieren aan,
 • gebruik je benen voor een goede lichaamshouding,
 • houd je elleboog hoog bij de uithaal en de doorhaal.

Bij voldoende belangstelling willen we Benno nog een paar keer uitnodigen ons de fijne kneepjes van de zwemtechniek bij de brengen. Mocht je interesse hebben in een aantal trainingen in het najaar, laat het mij weten. Hoe meer zielen, hoe meer zwemtechniekvreugd!

Reinier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: