• april 2010
  M D W D V Z Z
  « mrt   jun »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Archief

Ardennen 2010

Top weekend in Ardennen

Met zxe2x80x99n dertienen waren we deze keer. Zeven mountainbikers en zes wielrenners. En wat hebben we genoten van de drie dagen in de Belgische Ardennen.

Ons adres: Pomme de Pin in Baraque de Fraiture;

Hoogte:  op ongeveer 600 meter;

Fietsers: Rody, Carin, Hans, Sabine, Willem, Kees, Mark, Peter T, Trudy, Nico, Rob, Leon en Sabina

Vrijdag: Om half twee vertrokken de ploegen gescheiden van elkaar de bergen van de Ardennen in. Nog zonder Mark en Trudy, die rond etenstijd zouden arriveren. Dik aangekleed, want er stond een straffe wind en het was maar een graad of acht. De wielrenners fietsen een mooie tocht van ruim 60 km en de MTB-ers genoten van de vele paden in de buurt van het huisje. Bij thuiskomst stond het bier koud voor de deur en werd er snel ingeslagen in Vielsalm voor het pastabuffet. Kees en Peter sprokkelden hout, want wat was het koud. Maar toen de kachel eenmaal brandde, stond dat garant voor een knusse avond rond het haardvuur met wijn/bier…

Zaterdag: Mark vertrok om 7.00 uur, na het krabben van de autoruiten, richting bakker. Half acht zaten we aan het ontbijt en besloten we vervolgens om niet te vroeg te vertrekken vanwege de kou. Dus eerst maar goed ingeslagen voor de bbq xe2x80x99s avonds en daarna rond tienen vertrokken. De MTB-ers hadden er zin in, ze kozen voor een lange route van 70 km. Na een paar kilometer kreeg Trudy pech met dxe2x80x99r fiets en moesten ze huiswaarts keren. Gelukkig stond Carin dxe2x80x99r bike in de schuur en begonnen ze opnieuw aan hun avontuur. De racers vetrokken richting Vielsalm om daar eindelijk de kleinere paden te fietsen richting de Wanne. Mooie klimmen volgden en heel veel kilometers (in korte broek want de zon scheen inmiddels volop). Einde dag stond er 110 km op de teller. Ik was dwars af, rug en nek leefden hun eigen leven… Gelukkig deed een gezellige bbq en een heerlijk wijntje wonderen. En natuurlijk al die heerlijke sterke verhalen (van Rob). En al heel snel was het zondag!

Zondag: MTB-dag. Na de heerlijke chocoladebroodjes en croissantjes vertrokken we naar Houffalize, het mountainbike-walhalla van de Ardennen. Wat we kregen was een mooie route van 45 km met zon, bos, weilanden, dorpjes, asfalt, omgevallen bomen, modder, prut, lekke band en boomstammen in je ketting. Volgens de fietsverhuurder was dit de xe2x80x98familieroutexe2x80x99 en was er veel meer spektakel in de buurt. Tja, volgend jaar gewoon weer die kant op! Het weer was top, het terras lonkte en na een heerlijk Belgisch biertje en frietje zat het er weer op. Iedereen enorm bedankt voor een heel sportief en gezellig weekend.

Sabina

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: