• november 2009
  M D W D V Z Z
  « sep   mrt »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Archief

Beachduathlon Noordwijk

Een van de leukste wedstrijden en een zware is de beachduathlon van Noordwijk. Noordwijk is niet helemaal juist want de wedstrijd wordt al 12 jaar georganiseerd bij de standopgang Langervelderslag.

Omdat ik dit jaar weer niet had getraind, schreef ik mij opnieuw in voor de korte afstand (3,5 – 8 – 3,5 ). Ik zag geen clubgenoten en dat is jammer omdat dit een van weinige wedstrijden dicht in de buurt van Haarlem gehouden wordt.  Wel was een oud clubgenoot aanwezig (Helmuth).

Na de start spoten de echte (getrainde) specialisten er vandoor. Omdat het strand  breed was, was de keuze waar je moest lopen moeilijk. Na een paar keer links/rechts/links/rechts en dus meer meters makend, liep ik uiteindelijk op het verkeerde (lees zachte) deel van het strand. Hierna volgde een zeer steile opgang naar een heerlijk op- en neergaand slingerend pad door de duinen terug naar de wisselzone.

Redelijk relaxed stonden Marco en Peter mij bovenop een heuvel aan te moedigen en dat deed mij even het zuur in de benen vergeten. Na het loopgedeelte volgde twee rondes mtbx92en dat ging redelijk vlot. Kon op het strand helaas net niet bij een groepje aanhaken dat ik in de duinen bijna had bij gehaald.

Na het wisselen kon ik nu het harde gedeelte van het strand pakken en slaagde er langzaam  in om nog een aantal lopers in te halen. Tevreden en bijna anderhalf minuut sneller dan vorig jaar kwam ik als elfde binnen terwijl de omstandigheden een stuk slechter waren. 

Volgende jaar ben ik er weer bij een dan (hopelijk) getraind en met meer clubgenoten.

Willem de Vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: