• juli 2009
  M D W D V Z Z
  « jun   sep »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Archief

OD vanUtrecht 12-07-2009

Zo halverwege het seizoen voel ik me al zo ervaren, dat ik pas op de ochtend zelf goed ga nadenken. Niks geen lijstjes meer, niks xe2x80x99s avonds klaarleggenxe2x80xa6.datxe2x80x99s voor beginnelingen.

Dus toen ik afgelopen zondagochtend om 8 uur aan mijn ontbijtje zat, en heel even stresserig dacht: ooohhhhh ja, ik heb natuurlijk van die gelletjes nodigxe2x80xa6xe2x80xa6.was ik helemaal niet verbaasd dat ik die gewoon had liggen. Een beetje ervaren duursporter heeft dat gewoon. Helemaal zeker van mijn zaak pakte ik mijn tas in: een beetje vol, maar ik moest daarna nog ergens heen, dus allemaal schone kleren mee, en het paste eigenlijk verbazend goed. Met nog een half uur te gaan, besloot ik mijn fietsje vast in de auto te rijden: en daar sloeg het noodlot toe. Een stukje binnenband kwam door de buitenbandxe2x80xa6..niet handig. En een extra buitenbandjexe2x80xa6.je kan alles wel dubbel hebben!!! Maar gelukkig woont Willem een straat verderop, en na het inspreken van zijn voicemail belde hij zelfs direct terug (uitzonderlijk, begrijp ik!). Een buitenband, ja, hij dacht wel dat hij er een had liggenxe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6.wel een beetje jammer dat xe2x80x98ie in Italie zat!! Willem bedankt!!!! Gelukkig bedacht ik op tijd Oskar te bellen, die zich aan het voorbereiden was op dezelfde wedstrijd. En ja, hij had nog wel een bandje liggen. Moest wel opschieten, maar ik was toch al klaar, dus geen probleem. Terwijl ik wil wegrijden wordt nog gevraagd of ik alles echt heb, waarop ik zeg: wat heb je nou allemaal nodig???? Een wetsuit misschien??? Ohhhhh, daarom paste alles zo goed in mijn tas.

Met het bandje in mijn bezit, was het ondertussen nog steeds aan het regenen, en besloot ik die band er thuis nog maar even op te zetten. Niet handig met 4 kids eromheen, en stress, want dat duurde gewoon 25 minuten. Ik weet nu dat zolang zoxe2x80x99n wiel scheef vastzit, je echt kan pielen wat je wil, hij draait niet!!!! Wanneer het eindelijk geregeld is, blijkt in de haast de snelheidsmeter afgebrokenxe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6..dan maar zonder!!

Uiteindelijk bijna een half uur te laat weg. In de auto gaat een paar keer de telefoon, maar die laat ik natuurlijk rinkelen, geen tijd voor. Ik weet nu ook zeker dat ik een tomtom moet regelen: hoe fout kan je in Utrecht rijden???

Snel parkeren, en hup hup op de fiets naar de inschrijvingxe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6..iets voelt gekxe2x80xa6xe2x80xa6.crisis: mijn helm ligt nog thuis. Ohhhh, dat was die telefoon!!!Nou ja, laat nu maar zitten, ik ga naar huis, het regent ook nog steedsxe2x80xa6xe2x80xa6.

Na 2 seconden twijfelen toch maar heel snel naar die inschrijving, misschien konden zij iets bedenken. Ondertussen had ik nog minder dan een half uur. Een extra helmpje was natuurlijk nergens te bekennen, maar van de grootste sponsor, wielerpaleis bilthoven, kon ik wel tegen 50% een nieuwe helm kopenxe2x80xa6xe2x80xa6.nou ja, nu heb ik wel een hele mooie.

Eindelijk klonk het startschot, en was het heerlijk zwemmen (in mijn te grote wetsuit) door een haven en vervolgens door een soort sloot langs allemaal woonboten. Ik heb echt heerlijk gezwommen, niemand hoefde perse over mij heen, helemaal goed. Ik was ook heel tevreden met ruim 30 minuten. Met een goed pak smokkel ik daar misschien nog wel eens een minuutje af.

Het fietsparcours was vooral nat en glad, met diepe plassen, hobbelig (ik heb 4 bidons geteld) scherpe bochten en 4 hoge bruggen. En natuurlijk zonder snelheidsindicatie!! Dus ik was wel heel trots dat ik na 41 km 1 uur 23 klokte. Het loopparcours is wel grappig, 2 rondes langs het water en door het park. En ik sjokte maar wat, dacht ik, en toen klokte ik toch 52 minuten, opnieuw voor mij best een leuke tijd. Met wat wisselgedoe kwam ik op de prachtige tijd van 2.50xe2x80x99. Vergeleken met die van Houten is dat een PR van 4 minuten!!!! Ondanks alle narigheid heb ik gewoon heerlijk gesport.

Oskar heeft hetzelfde gezwommen, maar veel harder gefietst en vergelijkbaar gerent. Wel heeft hij heel sloom gewisseld, ik moet toch eens vragen wat xe2x80x98ie dan allemaal doetxe2x80xa6..maar hij was best tevreden met 2.41xe2x80x99: ook voor hem een PR.

sabine

2 Reacties

 1. Ohw Bien!
  Ik heb een mooi check-lijstje. Die mail ik je een keer. Ik kijk zelf nog voor elke wedstrijd op dat lijstje!
  En eh… gefeliciteerd!!!!!!!!!
  (ik moet geloof ik aan de slag voor de clubkampioenschappen:)

 2. Hoi Sabine,

  Tjonge, tjonge echt een bikkel aan het worden.

  Volgende keer toch maar alles de avond van te voren checken.

  Ciao,

  Willem,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: