• maart 2009
  M D W D V Z Z
  « nov   apr »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Archief

Nico wint Twiskemolenloop 21 km 22 maart 2009

22 maart 2009. De voorbereiding was niet ideaal. Om twee uur naar bed en om 8 uur de wekker gezet. Daarna nog even "snoozen" tot ik in paniek om 9 uur wakker werd. Over anderhalf uur moest ik aan de start van de halve marathon in Oostzaan verschijnen! Ik moest mijn spullen nog pakken, aankleden, er heen rijden en inschrijven. Mensen die mij beter kennen weten wat dat betekent: stress! Uiteindelijk kwam ik natuurlijk ruim voor tijd aan bij IJsclub Centrum Oostzaan. Het was een rustige editie van de Twiskemolenloop. Waarschijnlijk doordat er op dezelfde dag ook nog de Spaarnwoudeloop en de halve van Hoorn gehouden werd. Vlak na de start bleek ook dat het een eenzame wedstrijd zou worden. Het hele pak begon rustig aan en er was 1 loper die er snel vandoor ging. Na een kilometer lag ik helemaal alleen op de tweede plaats met in het zicht op zo’n 2 a 300 meter nummer 1. Het werd mijn eigen wedstrijdje op mijn eigen tempo, waarbij ik toch nummer 1 niet al te ver weg wilde laten lopen. De tussentijden op de 5, 10 en halverwege (20:37, 40:50 en 42:30) lieten zien dat een tijd van 1:25 mogelijk was. De kilometers staan in het Twiske niet altijd goed, maar omdat het twee keer hetzelfde rondje was wist ik dat halverwege ook echt halverwege was. Bij de 18 kilometer liet ik nog een tijd van 1:14 noteren en toen begon het rekenwerk. Een PR zat er nog in en bovendien kwam nummer 1 steeds dichterbij. Die laatste 3 kilometer werd dus nog een tandje bijgezet. Nummer 1 werd ingehaald, waarbij bleek dat hij de 31km. liep. Ik liep dus al de hele tijd aan kop van de 21km.! Maar nu dus ook als eerste overall. Dit is uiteindelijk tot de finish volgehouden en er werd gefinisht in een mooi PR van 1:24:24. Bij de finish kreeg ik direct een bos bloemen en werd mijn naam genoteerd om vermeld te worden in de krant. Heel leuk allemaal, ik heb al tientallen wedstrijden gelopen, misschien wel meer dan 100. Na mijn tweede (en laatste) plaats enkele weken geleden in Vinkeveen, was dit dus de allereerste overwinning.

6 Reacties

 1. Hoi Nico,

  Top man!!!

  Gefeliciteerd met je overwinning.

  Gaat in de Hall of Fame.

  Groet,

  Willem

 2. Yes Nico, ik wist het…:-)Je kan het!
  Carin

 3. Klasse Nico !

  Onder spanning presteer jij dus uitermate goed.

 4. fantastic!!
  great time.

 5. Nico,

  alsnog een reactie,
  super prestatie, waar gaat dit eindigen?
  Kees

 6. Hoi Nico
  Beter laat als geen reactie, zullen we maar zeggen!
  Gefeliciteerd man, topper!

  Groetjes Noortje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: