• maart 2009
  M D W D V Z Z
  « nov   apr »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Archief

Scheveningen – Zandvoort 1 maart 2009

Scheveningen xe2x80x93 Zandvoort

Ultimate Low Tide International Marathon

Kan je ongetraind een marathon lopen? Deze vraag stelde ik aan Marco Stijnman en die zei: natuurlijk en met een weekje snowboarden in de benen vertrok ik op 1 maart vanuit Scheveningen richting Zandvoort. 

Deze uitdagende marathon over een supermooi parkoers werd voor de tweede keer gehouden en al inschrijfgeld komt volledig ten goede aan een goede doel, namelijk een SOS-kinderdorp in Mozambique.

Ik werd zondagochtend met een auto van de organisatie vanaf station Heemstede naar de start op het strand van Scheveningen gebracht. Daar aangekomen kwam ik een aantal bekende tegen waaronder een ander clublid: Henk van Wijckhuijzen.

De start was om 10:40 en in eerste instantie loop je naar het zuiden richting de noordpier van Scheveningen en vervolgens terug naar de start waar meteen de eerste drinkpost is. Het viel mij op dat de iedereen al een pittig tempo er op na hield. Na Scheveningen volgde Katwijk en dan al redelijk snel Noordwijk. Omdat het mooi weer was, waren er veel mensen op het strand zodat de eerste 23 km niet zo eenzaam en redelijk vlot verliepen.

In principe had ons bedrijf als estafetteteam ingeschreven en vanaf het 24 km-punt liep mijn overbuurman de laatste 18 km met mij mee. Langzaam naderde wij Langerveldeslag en na dit punt verdwenen de mensen van het strand en liepen wij de laatste over een mistig en verlaten strand. In de verte doemde de xe2x80x98skylinexe2x80x99 van Zandvoort uit de mist op en werd ook weer wat drukker. In tussen had ik al 10 lopers ingehaald en met nog 4 kilometer te gaan haalde ik ook Henk nog in.

Uiteindelijke finishte ik in een tijd van 4 uur 6 minuten en een beetje in een tent bij Riche in Zandvoort noord. Conditioneel was het goed te doen (10 km/uur) maar de spieren protesteerde toch wel tegen de onverwachtse belasting. Ik heb hierna nog 3 dagen met stevige spierpijn rondgelopen. Verstandig? Niet denk ik, maar wel een marathon die je lang bij zal blijven (zie o.a. de reacties http://www.scheveningenzandvoort.nl).

Willem de Vries

2 Reacties

 1. Wauw Willem! Gefeliciteerd!

 2. wow willem..
  awesome time for a marathon on sand!
  that is one race that would scare me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: