• mei 2007
  M D W D V Z Z
  « apr   jun »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Archief

Pittig trainingsweekend Ardennen 11-12-13 mei 2007

Wie huurt er nu een huisje boven op de Wanne? Sabina natuurlijk! Dat hebben we geweten. Helaas was het een beetje een oude boel, maar we hebben desondanks een heerlijk weekend gehad.

Met zxe2x80x99n achten vertrokken we vrijdagmorgen richting Stavelot: Carin, Gesina. Margreet, Peter Z, Robert, Mark, Rody en Sabina. Na een regenachtige, lange reis was het in Belgie droog en zaten we pas laat in de middag op fiets voor een verkenningsrondje. Na zoxe2x80x99n 55 km met de nodige klimmetjes en een enorm harde wind keerden we tegen zessen huiswaarts.

Pizza en pasta

Mark en Sabina zouden de boodschappen verzorgen, maar stonden om zeven uur bij een dichte supermarkt in Trois Ponts. Vorig jaar was ie toch tot acht uur open? Shit! Snel door naar Stavelot, maar ook daar alleen maar dichte deuren. Dus zonder bier, chips en een maaltijd weer terug. Maar wel met een reservering bij de Pizzeria. En wat hebben we gelachen. Carin kreeg een vaas bier in haar nek van ober xe2x80x98Adjexe2x80x99 en dat zorgde voor de nodige hilariteit, maar ook voor gratis wijn en toetjes!

Tijdrit en mountainbiken

xe2x80x99s Morgens vroeg regende het flink, dus alle tijd voor de bakker en de boodschappen. Daarna was het de hoogste tijd voor de racefiets. Niet voor Robert want die deed alles op de mountainbike. Eerst 25 km ingefietst voordat we aan de tijdrit op de Wanne begonnen. Met een nieuw clubrecord was Robert als snelste boven in 12.48 minuten. Iedereen reed trouwens een prima tijdrit (uitslag onderaan).

Na een uurtje door naar Coo om mountainbikes te huren. Het werd het bekende rondje van 23 km, maar elk jaar ligt het er weer anders bij. Lekker veel modder, water, stenen en boomwortels maakte het een uitdagend parcours. We hadden wel weer een biertje op terras verdiend. In de zon! xe2x80x99s Avonds verzorgde Gesina een lekkere warme en hete hap, werd er gekaart en geborreld.

Kuitenbijters

Zondagmorgen zaten we om negen uur op de fiets. Na een afdaling van de Wanne richting Stavelot konden we meteen aan de bak op de Haute Levexc3xa9 (verschil 202m, lengte 3600m, gem 6%, max 12%). Dan ben je wel wakker. Daarna nog de cxc3xb4te du Rosier, een van de mooiste klimmen van de Ardennen. Deze klim is 4,5 km lang, je overbrugt 255 hoogtemeters en het gemiddelde stijgingspercentage is 5,7%. De klapper was natuurlijk La Redoute in Remouchamps. Wat een kuitenbijter. En wanneer staan onze namen eens op het asfalt gekalkt? Op de 1,7 km lange klim is het steilste stuk is 23% en op het eind heb je nog een stukkie van 19%. Je overbrugt 161 hoogtemeters en het gemiddelde stijgingspercentage is 9,5%. We fietsten in totaal zoxe2x80x99n 85 km met dus aan het eind vrolijk weer de Wanne. Jammer dat Robert een slechte dag had met de nodige maagproblemen. Maar verder was het weer een supergeslaagd weekend.

Volgend jaar voor de 10e keer! Zorg dat je er bij bent…

TIJDRIT WANNE 2007

Robert Vlug                  12.48

Rody Schiffer                14.50

Carin vd Dries               15.30

Mark van Rossum         16.16

Sabina Bles                 18.06

Peter Zuiderduin            18.10

Gesina vd Kolk              18.40

Margreet Kwaks            18.50

Mountainbike_groep 

2 Reacties

 1. Het was een errug gezellig weekend! En we hebben flink getrained. (Dat we na al die biertjes enz. toch zo goed hebben gefietst hxc3xa9?!:-))
  Volgend jaar gaan we er weer voor!
  Carin

 2. Er wordt gefluisterd dat een trainingsweek in de Charente ook tot de mogelijkheden behoort šŸ™‚

  Groeten

  C&A

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: