• mei 2007
  M D W D V Z Z
  « apr   jun »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Archief

VERSLAG NICO MTB-WEEKEND SAUERLAND

Hier een kort persoonlijk reisverslag over het MTB weekend in Hoch Sauerland van 19 t/m 22 april.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heb ik me laten verleiden om in te schrijven voor het meerdaagse Mountain bike evenement. Een trekking van 3 dagen door Hoch Sauerland. Nu weet ik van de zomervakanties dat er plekken in Sauerland zijn die per fiets behoorlijk lastig bereikbaar zijn.

Heel veel ervaring met de MTB heb ik niet, natuurlijk bezit ik wel een echte Specialized Stumpjumper. Volgens de kenners best een leuk fietsje zonder softtail ? Wat dat laatste betekend weet ik niet maar voel ik later wel als ik over een keienpad afdaal.

Willem heeft de reis voor ons geboekt bij VASAsport, de webside geeft me veel vertrouwen, echter de voor aankondiging van een selectie op snelheid en kunst van het klimmen benauwd me. Nou ja we zien wel.

Donderdagochtend na de spits laad ik mijn spullen in en rijd naar Rob, zijn tas in de bak en de fiets achter op. We halen Peter op, na een bak koffie en een bezoek aan de LIDL, daar zijn de rugzakken met drinkzak (Kameelbult) in de aanbieding, gaan we onderweg.

Net over de grens treffen we bij een koffiestop Willem en Marco. Even voor praten en dan op weg.

Kees en Mark zijn dan al in de nabijheid van ons 1e gasthof Landhaus Eschenberg In Nierdersfeld.

Om ongeveer half drie komen wij aan en zijn Willem, Marco, Kees en Marco ook geland. Wat later komt Renxc3xa8.

Nadat we kennis hebben gemaakt met de hotelbaas en onze spullen op de kamers hebben gezet, gaan we een stukje fietsen. Een kop koffie in Winterberg en een lekke band voor Rob.

Ons valt wel de ontzettende grote schade op die de orkaan Kyrill in januari heeft aan gericht. Bomen zijn als luciferhoutjes afgeknapt.

Terug in het hotel nemen we een biertje en bereiden we ons voor op het eten. Eten en drinken zijn zoals blijkt na het fietsen de meest belangrijke zaken. Tijdens het diner komt Renxc3xa8 en kan nog net voor het sluiten van de keuken de maaltijd nuttigen.

Dan is vrijdagochtend zover. De fietsen worden geprepareerd, er wordt nog een klein rondje gereden en dan op naar de camping welke naast het hotel ligt. Daar verzamelen alle 35 deelnemers zich. De mannen van Vasasport zijn er al en na wat handen schudden is het wachten op de groepsindeling.

Voor de eerste dag gaan Peter, Willem en Kees bij xe2x80x9cExtreemxe2x80x9d, Rob en Renxc3xa8 bij xe2x80x9cMediumxe2x80x9d, Marco, Mark en ik bij xe2x80x9cBasicxe2x80x9d.

De eerste fietsdag valt mee, niet te moeilijk en te lang. Via Winterberg naar Bad Fredeburg. Een spectaculaire gezamenlijk afdaling over een stoffig pad en alle groepen komen tegelijk aan.

We krijgen na het diner een briefing voor de volgende dag, die ziet er toch behoorlijk stevig uit. Peter, Wille en Renxc3xa8 maken de overstap naar de xe2x80x9cSportgroepxe2x80x9d dan krijgen ze de kans om nog wat van de omgeving te zien. Kees blijft Extreem.

Direct na het ontbijt gaan alle groepen een flinke klim aan. Dat is echt even schrikken, ik wist niet dat mijn ATB zoveel versnellingen had. Uiteindelijk moet ik in de eerste klim toch een 25 meter van de fiets. Ik val gewoon stil en til mijn voorwiel van de grond. Dat gaat niet goed.

Na de lunch gaat het veel beter, de twee klimmen van 300 meter gaan lekker. Ook het afdalen gaat goed. Even paniek als een van mijn vrouwelijke collegaxe2x80x99s van de Basic een afslag mist en rechtstreeks in een beek beland. Dat deed zeer en een nat pak. Zij had de volgende dag een blauw oog, stijve nek en een gebroken ego. Maar toch weer op de fiets en ijzersterk terug komen. 

Wij overnachten in Medebach, een leuk hotel met goed eten en drinken. Ik denk dat we als TV Haarlem bij onze reisgenoten een aantal vragen hebben opgeroepen, Wie zijn die oude heren die veel eten, drinken en dan nog uitzonderlijk presteren? Triatleten? Hoe kan dat nou.

Als dan tijdens het eten nog eens de ultraverhalen van Marco en onze andere ervaringen worden verteld gaat het petje af.

Inmiddels is Kees zijn fiets gerepareerd, afgebroken derialleur. We gaan voor de 3e etappe van start. Na wat mooi infietswerk vanuit het niets en stiekem om de hoek een asfaltwand. Er wordt druk geschakeld, ik verbaas me dat al het materiaal heel blijft.

Een paar mooie paden  en tracks en dan krijgen we zicht op de 2e klim van de dag, ongeveer 375 meter hoog. We zien in de verte de Extreem2 groep met Peter, Willem en Renxc3xa8 aan de klim beginnen. Marco is niet meer te houden en vliegt de klim op om Renxc3xa8 een tik op de billen te geven en Peter een in de ogen te kijken. Zij schrikken zich wezenloos. Dat mag niet een Basic-er die een Extremer inhaalt. Daar wordt sxe2x80x99avonds nog lang over gepraat.

Ook vandaag weer klauteren over omgevallen bomen en met samengeknepen billen de skipiste afdalen.

Na de laatste klim van weer 300 meter komen we voldaan op de camping terug. We hebben het verdiend, een lekker biertje en een teil met ijs.

De meeste deelnemers gaan direct naar huis maar wij blijven nog een nacht. Een voortreffelijk maal in een blok hut en een rondje karten en dan naar bed. Even wat vreemde kamer wisselingen, en dan slapen.

Maandagochtend rijden we nog een uurtje en dan pakken we de spullen en reizen terug naar Nederland.

Ik vond het een heel geslaagd weekend en zal vast en zeker nog eens aan zoxe2x80x99n trekking mee doen.

Deelnemers:

Peter Lucke

Mark van Rossum

Marco Stijnman

Renxc3xa8 Menke

Kees van Leuven

Rob Oly

Nico ten Bosch

Eén reactie

 1. Ik miste de plaatjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: